„Támogassa
A lényeg

Csák János a Biodómban: Mély rokonszenv él a magyar és a kínai nép között

25/01/2024 20:10

| Szerző: Klubrádió

Egyre több tárgyi és genetikai bizonyíték van a két nép közös múltjára – mondta a miniszter

Hosszú ideje tartó, mély rokonszenv és kölcsönös tisztelet él a magyar és a kínai nép között – hangsúlyozta a kulturális és innovációs miniszter a kínai újév, boldog tavaszünnep megnyitó ünnepségén, amely az MTI képaláírása szerint a városligeti Biodómban volt. 

Mint írják, nagy öröm, hogy a Sárkány évének ünnepét Kínán kívül először Budapesten rendezik meg, és külön emeli az esemény fényét az is, hogy idén ünnepeljük a magyar és kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulóját - mondta Csák János. A tárcavezető kitért arra is, hogy a kínai-magyar kapcsolatokat új tudomány, az archeogenetika is vizsgálja: egyre több tárgyi és genetikai bizonyíték van a két nép közös múltjára, amelyre  lehet építeni.

Ünnepség a kínai újév alkalmából Budapesten
 
Csák János beszédet mond a kínai újév, boldog tavaszünnep megnyitó ünnepségén a Fővárosi Állat- és Növénykerthez tartozó Biodómban 2024. január 25-én.
Fotó: Bruzák Noémi / MTI/
 

Csák János sok egyéb mellett hangsúlyozta, hogy mindkét ország számára fontosak a hagyományok, az ősök, az idősek és a család tisztelete.