„Támogassa
A lényeg

Csák János L. Simonról: Vezetőnek alkalmatlan

6/11/2023 18:15

| Szerző: Klubrádió

A kulturális és innovációs miniszter borászként és tévésztárként elismeri L. Simont, de vezetőnek alkalmatlannak tartja.

A parlamentben a szocialista Hiller István kérdezte Csák János minisztert, miért rúgta ki L. Simon Lászlót, aki ellen a Mi Hazánk indított kampányt a Nemzeti Múzeumban bemutatott World Press Photo bizonyos képei miatt, amik egy Fülöp-szigeteki LMBTQ-közösséget mutattak be – írja a 444.

A miniszter erre körülményes választ adott: L. Simon szerinte nem tartatta be a törvényeket. "Mi lenne, ha az atomerőmű igazgatója válogatna a törvények között, hogy melyik törvényeket tartja be." Majd kissé zavaros okfejtésében arról kezdett el beszélni, hogy az Egyesült Államokban sem ihatnak sört a 21 év alattiak, 18 éves kortól embert is ölhetnek. Szerinte az Egyesült Államok azért erős állam, mert betartják a saját törvényeiket. Csák elmondta, hogy a gyermekvédelmi törvényt a parlament hozta, ő csak végrehajtja.

Csák L. Simon személyével kapcsolatban úgy fogalmazott: "A pályája elismerésre méltó mint lebegő értelmiségi, mint borász, mint népfőiskolavezető, mindt tévésztár, de sajnálatos módon vezetőnek alkalmatlan. Aki nem tudja betartatni a törvényeket, alkalmatlan erre."