„Klubrádió
A lényeg

Bő másfél milliót keres Orbán minden egyes főtanácsadója, és van belőlük bőven

15/05/2023 08:02

| Szerző: Klubrádió

1 millió 547 ezer 400 forintos havi díjazásban részesülnek a miniszterelnöki főtanácsadói cím használatára jogosult miniszterelnöki megbízottak – közölte a 24.hu kérdésére a kormányiroda. Ez az összeg megegyezik parlamenti képviselői alapilletménnyel, amit az előző évi KSH szerinti

bruttó átlagkereset háromszorosának felel meg.

A főtanácsadók nem meglepő módon a kormányfő régi, bizalmi emberei közül kerülnek ki, ők többnyire korábban magas pozíciót töltöttek be. Íme a lajsrrom: 

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egykori vezetője, Bencsik János fideszes képviselő, Giró-Szász Áron, az Axióma Alapítvány alapítója, Járai Zsigmond volt MNB-elnök, Klinghammer István volt felsőoktatási államtitkár, Kovács Miklós, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség exelnöke, Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat volt elnöke, Tarlós István volt főpolgármester, Tellér Gyula volt SZDSZ-es és fideszes képviselő.

Tarlós István sajtótájékoztatója
 
Tarlós István főtanácsadó.
MTI Fotó: Mohai Balázs
 
 

Alighanem ide sorolható Szili Katalin volt MSZMP tag és MSZP-s házelnök, aki ugyan február közepén lemondott a miniszterelnöki megbízotti posztjáról, hogy megtarthassa a kuratóriumi tisztségét, de azóta miniszterelnöki főtanácsadóként szerepel a nyilvánosság előtt.