„Klubrádió
A lényeg

Bepereli egykori ügyvédjét Trump

13/04/2023 11:11

| Szerző: Klubrádió

A volt elnök 500 millió dollárt követel Michael Cohentől.

Beperelte Donald Trump egykori ügyvédjét, Michael Cohent és 500 millió dollárt követel tőle – írja a Reuters. Az USA volt elnöke szerint ugyanis Michael Cohen (képünkön) megsértette az ügyvédi titoktartást és abból tesz szert profitra, hogy róla terjeszt hazugságokat könyvekben és podcastokban.

A hvg.hu összefoglalója szerint Cohen a koronatanúja lehet a Trump ellen folyó büntetőperben. A vád szerint Trump a 2016-os választások előtt 130 ezer dollárt fizetett ki Cohenen keresztül a pornósztár Stormy Daniels hallgatásáért, aki korábban azt állította, hogy szexuális kapcsolata volt Trumppal még 2006-ban, bár ezt a volt elnök tagadja. Ennek azonban ellentmond az üzleti könyvelés 34-rendbeli meghamisításának gyanúja.

Cohent korábban három év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, mert Trump ügyvédjeként fizetett egy Playboy-modell és egy pornósztár hallgatásáért, akiknek állítólag viszonyuk volt az egykori elnökkel. Cohent öt vádpontban, így a kampányfinanszírozási törvény megsértéséért, adó- és banki csalásokért, a hatóságok félrevezetéséért ítélte el a New York-i szövetségi bíróság.