„Köszönjük,
A lényeg

Bencsik a melegek büntetéséről: Van egy jó hírem, Ugandában kivégzik a bubukat

27/03/2023 13:54

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

"Van egy jó hírem. Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik” – lelkendezett Bencsik András a Hír TV vasárnapi Sajtóklubjában.

„Az amerikaik tombolnak. 100 százalékos egyetértéssel hozta meg ezt az ugandai parlament, amiben az a gyönyörű, hogy ez egy jelzés. Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az lmbtq. A bubuk az új szentek. És akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi” – igazította el hallgatóságát a Demokrata főszerkesztője, a Kádár-kori Népaszabadság Pártélet rovatának egykori munkatársa. 

 
Bencsik András
Facebook/Bencsik András
 

Ugandában az azonos neműek közötti kapcsolat már eddig is illegális volt, életfogytiglani börtön fenyegette eddig is őket. Az ugandai parlament - két képviselő kivételével - március 21-én fogadta el a törvényjavaslatot, ami tovább szigorítana ezen a helyzeten – írta a 444.