„Klubrádió
A lényeg

Azerbajdzsán Európa energiaellátásának kulcsországa – állítja Orbán Viktor, miután fogadta a 2013-as Év Korrupt Emberét

30/01/2023 14:38

| Szerző: Klubrádió

„Alijev elnök Magyarországon. Fókuszban az energia. Azerbajdzsán Európa energiaellátásának kulcsországa” – újságolta Orbán Viktor a Facebookon:

Orbán a Karmelita kolostorban találkozott Ilham Alijev azeri elnökkel, akivel "magasabb szintre emelték az együttműködés szintjét." Mégpedig azért, mert mindkét ország jól látja, hogy "nemcsak Európa, hanem az Európával kapcsolatban lévő térségei is a világnak a veszélyek korába léptek".

Orbán közölte: az energiadiverzifikáció igénye felértékeli Azerbajdzsánt, és üdvözölik, hogy Azerbajdzsán elkötelezte magát az európai energiabiztonság javítása mellett. Ilham Aliyev arról beszélt, hogy jelenleg mindenhol az energiabiztonság a legfontosabb. Országának bőven van energiája, hogy az európai igényeket az elkövetkező száz évben megbízható szállítóként kielégítsék - jelentette ki az azeri elnök az MTI beszámolója szerint.

Orbán Viktor fogadta Azerbajdzsán köztársasági elnökét
 
Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Ilham Alijev azerbajdzsáni elnököt a Karmelita kolostorban 2023. január 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 
 

A szervezett bűnözést és korrupciót vizsgáló újságíró-szervezet, az OCCRP 2013-ban az azeri államfőt nevezte meg az év embereként a korrupció kategóriájában.