„Klubrádió
A lényeg

Az ügyészség szerint bűncselekmény volt bemutatni a kispesti MSZP-s spanyol villáját

30/06/2021 16:25

| Szerző: Klubrádió

Az ügyészség szerint Paróczai Anikó, a Momentum politikusa bűncselekményt követett el, amikor bemutatta a kispesti vagyonkezelő vezetőjének spanyolországi villáját. Paróczai és ügyvédje panasszal élt a határozat ellen.

Tovább folytatódik a 2019-es önkormányzati választás előtt indult kispesti Lackner-ügy: tavaly júniusban Kránitz Krisztián, a nemrég megszűnt kispesti vagyonkezelő igazgatójának feljelentése nyomán rabosították Paróczai Anikó kerületi önkormányzati képviselőt, aki a Momentum ottani országgyűlési képviselőjelöltje is az előválasztáson. 

Ahogy a 24.hu beszámol róla, a Momentum szerdai közleményében azt írta: Paróczait békítő tárgyalásra hívták a rágalmazás ügyében, viszont a politikus bejelentette: nem kér bocsánatot Kránitz Krisztiántól, hiszen nem követett el bűncselekményt, amikor nyilvánosságra hozta a Kránitz vagyonnyilatkozatából kifelejtett spanyol villáról szóló információkat.

A párt szerint a napokban az ügyészség határozatot hozott Paróczaival kapcsolatban a személyes adatokkal való visszaélés ügyében is. „Az ügyészség szerint a képviselők eltitkolt vagyonát nyilvánosságra hozni bűncselekmény, és az ügyet egyéves időtartamra feltételesen felfüggesztenék. Ha Paróczai egy évig a hatóság szerint példamutatóan nyilvánítja ki a véleményét, és semmilyen egyéb bűncselekményt nem követ el, akkor a lezárják az ügyet” – írta a párt.

Paróczai és ügyvédje panasszal él a határozat ellen. A politikus az esetet így kommentálta:

„Az indoklásból nem világos – és a feljelentésből sem volt az –, hogy hogyan tudtam visszaélni NYILVÁNOS adatokkal. Átláthatósági tanácsnokként és képviselőként a munkámat végeztem: megmutattam azt a spanyol villát, amit Kránitz Krisztián «kifelejtett» a vagyonnyilatkozatából. Ahogy a magyaroknak joga van látni, hogy milyen fényűző kacsalábon forgó majorságot épít Hatvanpusztára Orbán Viktor, úgy ahhoz is joguk van, hogy lássák, milyen spanyol villát titkol előlük Kránitz Krisztián.”

Paróczait azért is feljelentették, mert videókat készített olyan MSZP-s ügyekről, amelyek szerinte kimerítik a korrupció fogalmát. A Lackner-ügy részleteiről ebben a cikkben írtunk.

(Címlapi kép: Paróczai Anikó / Facebook)