„Köszönjük,
A lényeg

Az osztrák közlekedési miniszter találkozott Lázár Jánossal, és úgy döntött, perel

1/12/2023 21:49

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Gőzsy Kati

Az osztrák közlekedési miniszter szerint rengeteg osztrák adófizetői pénzt fektettek a vasútba az utóbbi években, és kár lenne a sikeres együttműködést felrúgni.

Ausztria a hét elején magyar bíróságon pert indított a GYSEV vezérigazgató-helyettesének kirúgása ügyében, akit Lázár János novemberben indoklás nélkül menesztett – ezt Leonore Gewessler osztrák környezetvédelmi, közlekedési, innovációs és technológiai miniszter közölte az rtl.hu-val. Lázár korábban arról beszélt, hogy akár minden osztrák érdekeltséget kivásárolna a GYSEV-ből a magyar állam. Ausztria közlekedési minisztere viszont nem lát indokot arra, miért kéne eladni a részvényeket. Az osztrák minisztérium már november közepén azt írta közleményében, hogy az indokolatlan, egyoldalú elbocsátás ellentmond a társaság jogi szerződéséinek, ezért Ausztria jogi lépéseket tesz az eljárás ellen.

 
GYSEV
Facebook
 

A GYSEV osztrák-magyar vasúttársaságnak három tulajdonosa van: az osztrák és a magyar állam, valamint a Strabag nevű ausztriai cég. A magyar fél a többségi tulajdonos, 65,5 százalékát birtokolja a cégnek, 28,3 százalékot az osztrákok, míg a Strabagnak 6,3 százalékos tulajdonrésze van.

Leonore Gewessler arról beszélt az RTL-nek, hogy a cégnek nagyon eredményes közös történelme van, amely azon alapszik, hogy külön döntenek a saját országukra, a saját hálózatukra vonatkozó kérdésekben, erről szerződéses megegyezések is születtek. Ám ez a megegyezés csak az idei év elejéig tartott, amikor az első jeleit látták annak, hogy a közös döntéshozatal egyre nehezebb. November elején pedig Lázár kirúgta a GYSEV osztrák vezetőjét.

"Természetesen ezt nem fogadhatjuk el, mivel ez ellentétes a régóta fennálló szerződéses megállapodásunkkal, ezért is kell most bírósághoz fordulnunk. Arra kértük a magyar bíróságokat, hogy változtassák meg ezeket a döntéseket" – mondta az osztrák közlekedési miniszter.

Szerinte ők sosem szóltak bele a magyar fél döntéseibe, és ezt Magyarországnak sem lenne szabad. Elmondta, hogy az osztrák oldalon nagyon sikeresen működtek az elmúlt években, mert rengeteg adófizetői pénzt invesztáltak a közlekedési infrastruktúra fejlesztésébe. Gewessler hangsúlyozta: "Hana Delleman elbocsátása fenyegetést jelent a cég jövőjének fenntarthatóságára nézve Ausztriában és Magyarországon. Azért kellett lépnünk, hogy megakadályozzuk a további károkat".

Azt is elárulta, hogy nem lát indokot a részvények eladására. "Engem nem a pénz érdekel, hanem a jól működő vasúti szolgáltatás. Az én szememben a vasút többről szól, mint a nyereségről. A kérdés, ami az asztalon van, és amire fókuszálunk az a bírósági ügy, amit beadtunk. Hogy visszavonjuk a döntéseket, amit Lázár János egymaga hozott meg."

Elmondta, hogy nemrég találkozott Lázárral Budapesten, "megismertük egymás álláspontját, de ezen a megbeszélésen nem találtunk módot a közös továbblépésre". "Jeleztem neki, hogy ezen a ponton nincs más választásom, mint bíróságra vinni az ügyet."