„Klubrádió
A lényeg

Az atlétikai vb népszerűsítésére hárommilliárdot költhet a Németh Balázs vezette cég

18/05/2023 21:49

| Szerző: Klubrádió

Az egykori köztévés bemondó, Németh Balázs vezette cég több milliárd forint értékben költhet az atlétikai rendezvény népszerűsítésére, pr-jára, a munkákat pedig szinte minden esetben a kormány egyik kedvelt médiavállalkozója, Balásy Gyula érdekeltségében álló cégek kapták meg.

A szerződéslista szerint a „Koplex (sic!) kommunikációs szerződés 1. ütem” című megállapodás keretében 2,1 milliárd forintot, a „Sportágnépszerűsítési feladatok” fantázianevet viselő keretszerződés esetében pedig 1,14 milliárd forintot fizet a Zrt. a mindkét feladatot elnyerő Lounge Event Kft. és Visual Europe Zrt. számára, melyek közvetett módon a NER kedvenc médiavállalkozójához tartoznak – vette észre a Magyar Hang csütörtökön.

A 3,24 milliárdos szerződésekbe ráadásul nem fért bele a rendezvény logójának és arculatának tervezése, esetleg egy rövidfilm elkészítése. A logó és arculat alkotása további nettó 16,1 millió forintba, a kisfilmé 17,5 millió forintba került, és ezekkel a munkákkal is két Balásy-céget, a New Land Mediát és a Lounge Design-t bízták meg. Sőt, a Lounge Event Kft., Visual Europe Zrt. És Nemzeti Kommunikációs Hivatal vállalta a rendezvénytervezés nevű feladatot is potom 68 millió forintért. 

Mint írják, a kommunikációs szerződés első ütemének említése felveti, hogy létezhet egy (akár hasonló összegű) második ütem is, ez azonban nem derült ki. Elküldték kérdéseiket a cégnek, amely a cikk megjelenéséig nem válaszolt.

Az atlétikai vb kabalafigurájáról, Youhuu-ról, aki a róla szóló kisfilm alapján egy stadionkedvelő racka juh, itt írtunk bővebben.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)