„Köszönjük,
A lényeg

Az amerikai nagykövet válaszolt Szijjártónak: Európa határainak átrajzolása nem csupán "magyarországi belpolitikai fejlemény"

2/02/2023 18:37

| Szerző: Klubrádió

Minden tisztelettel, de Oroszország azon kísérletét, hogy egyoldalúan átrajzolja Európa határait, nem tartjuk csupán "magyarországi belpolitikai fejleménynek" – írta Twitterén David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete. A diplomata Szijjártó Péter szavaira reagált, amelyet Kovács Zoltán osztott meg a közösségi oldalon.

Ahogy a Klubrádió is beszámolt róla Szijjártó Péter egy csütörtöki tájékoztatón azt mondta: "A nagykövet nyilatkozataival kapcsolatban azt tudom mondani, érdektelen, hogy mit gondol ő vagy bármely más nagykövet a magyarországi belpolitikai folyamatokról, mert semmi köze nincsen hozzá". A külügyminisztert az egyiptomi fejlesztési miniszterrel tartott csütörtöki sajtótájékoztatón arról kérdezte az ATV, hogy Szijjártó mit gondol David Pressman azon nyilatkozatáról, miszerint a "magyar kormány tagjai gyakran beszélnek a béke előmozdításáról, de továbbra is a Putyin által hangoztatott nézeteket hangoztatják".