„Klubrádió
A lényeg

Az ajkai kórház főigazgatója: téves az az érzet, hogy megszűnt volna sürgősségi osztály

10/03/2023 07:51

Azonnali hatállyal megszüntette a sürgősségi osztályt Ajkán a Nemzeti Népegészségügyi Intézet, mert a folyamatos betegellátás hiánya akár életveszélyes helyzetet is okozhat, számolt be róla az RTL Híradója, amely a kórházi főigazgatót is megszólaltatta: egy adminisztrációs intézkedés történt, miszerint a sürgősségi betegellátó osztály sürgősségi betegfogadó hellyé alakult át, és ez az átalakulás úgy látszik, hogy az emberekben azt az érzést keltette – ami téves –, hogy megszűnt az ajkai kórházban a sürgősségi betegellátás. Ez nem így van - mondta határozottan.

Ugyanakkor Komáromi Zoltán DK-s politikus szerint ilyen nincs: hogy egy városi kórházban megszüntetek egy osztályt, megszüntetem a finanszírozását, és utána azt mondom, hogy de egyébként a betegellátás az folyik. Nem mindegy, hogy milyen színvonalon. A kórházat amúgy 2018-ban újították fel.

Országszerte szűntek meg forrás- és orvoshiány miatt fontos osztályok az elmúlt pár évben, van, ahol szülni nem lehet bizonyos időszakokban, van, ahol a gyerekellátás szenved hiányt, és nagyon sok helyen megszűnik a háziorvosi ellátás.