„Támogassa
A lényeg

A saját mozgalmának vezetői sem támogatják Márki-Zay Péter új pártját

18/05/2022 20:46

| Szerző: Klubrádió

A Mindenki Magyarországa elnöksége nem támogatná, hogy a mozgalom párttá váljon, a tagok pedig nem lépnek be a Márki-Zay Péter elnök által alapított civilek pártjába – derült ki, miután több elnökségi tagot is megkérdezett a hvg.

„Nem azért hoztuk létre a Mindenki Magyarországa Mozgalmat (MMM), hogy végül párt legyen, Márki-Zay Péter elnök a pártalapításához közgyűlési hozzájárulás nélkül nem használhatja fel sem a mozgalmat, sem pedig a Kossuth Köröket” – mondta Magyar György az MMM elnökségi és alapító tagja a hvg.hu-nak. 

Az ügyvéd tudomása szerint az elnökségi ülésen a tagok egy kivételével ezt fogják képviselni, mereven elutasítva Márki-Zay terveit. Azt is elmondta, nem fogják hagyni, hogy a mozgalmat amortizálják, illetve azt sem hagyják, hogy a mozgalmat bárki kisajátítsa. Magyar György lehet, hogy elindult az MMM elnökségéért is – tette hozzá.

Lukácsi Katalin is hasonló módon reagált, és ő is kijelentette, hogy nem lép be Márki-Zay új pártjába. Emellett azt is elárulta, hogy lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagságáról és nem is indul újra a posztért a májusi tisztújítón.

Magyar mellett a többi elnökségi tag is hasonló módon reagált. Nem híve annak, hogy Márki-Zay Péternek most pártot kellene csinálni – mondta Kész Zoltán az Alfahírnek adott interjújában.

Márki-Zay Péter a pártalapításról éppen néhány napja beszélt a Klubrádióban. Hadházy Ákos független képviselő, aki együtt dolgozott vele, azt mondta, hogy ennek nem most van itt az ideje.