„Klubrádió
A lényeg

Hadházy nem csatlakozna MZP pártjához

16/05/2022 13:12

| Szerző: Klubrádió

Nem kétli Hadházy Ákos, hogy jó szándék vezérli Márki-Zay Pétert, hogy pártot alapítson, de nem tartja időszerűnek, és ő maga sem csatlakozna.

"Szükség lehet rá, de csak több feltétel teljesülése esetén, megfelelően előkészítve, a kellő időben és semmiképpen nem egyszemélyes show formájában szabad nekivágni. Ha valaki nem így tesz, akkor csak egy (vagy kettő, három, négy) újabb párt jön a meglevő, állami pénzen létező kis pártok mellé" – írta Facebookon Hadházy Ákos. A független politikus Márki-Zay Péter bejelntésére reagált, mely szerint az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltje pártot alapít.

Hadházy azt is megjegyezte, hogy szerinte Márki-Zay nem "trollkodni" akar az új párt lehetőségével.

Ugyanakkor a zuglói egyéni képviselő szerint nem biztos, hogy ennek most van itt az ideje – írja a Telex. "Megpróbáltam őt lebeszélni egy új párt – szerintem – elsietett és nem kellően megalapozott bejelentéséről, a jelek szerint sikertelenül. Így ehhez a kezdeményezéséhez én nem fogok csatlakozni. Mindenesetre sok sikert kívánok neki, az elhivatottságában és a szándékaiban nem kételkedem" – írta Hadházy.