„1%
A lényeg

A kormánypárti média nem nagyon terheli olvasóit a forint-euró árfolyammal

6/07/2022 15:58

| Szerző: Klubrádió

A hvg.hu szedte össze, hogy a kormányoldali sajtóban több helyen sem tartottak érdemesnek beszámolni a forint eséséről (szerda délután már 416-ba is került egy euró). Az Origo, a Magyar Nemzet és a hirado.hu nem foglalkozott ezzel a témával, az MTI némi spéttel, de lehozta, akárcsak a Pesti Srácok.

Szerda délután 413 forint fölé emelkedett az euró ára, három óra felé pedig már 416 forint körüli szinten kereskedtek vele. A hvg.hu összeállításában megnézte az Origo, a Magyar Nemzet, a Pesti Srácok és a hirado.hu címlapját. Fél négykor nem nagyon foglalkoztak az árfolyammal, egy kivétellel.

Mint írják, az Origón rendkívüli hír Dimitrij Medvegyev orosz elnöki tanácsadó Telegram-bejegyzése arról, hogy szerinte Európának elege van az ukrán menekültekből. Versenyben van még a momentumos Fekete-Győr András állítólagos szerencsétlenkedése, illetve a Hazudnak a románok és a konzervativizmust sajátosan értelmező „Pucéran ült ki a teraszra a gigamellű bombázó” című írás. A forintról nem tettek említést.

A Magyar Nemzet a 2015 óta tartó kampányvonalat viszi tovább, amikor azt írja: egyidejűleg van migrációs és menekültválság. Itt is foglalkoznak Fekete-Győr Andrással, illetve hangsúlyozzák, hogy "Aranyat ér most a stabilitás", mert a magyar államadósság kétszer nagyobb mértékben csökken a következő évben az uniós átlagnál. Forint, euró szintén nincs.

Az MTI-nél azért reagáltak a forint mozgására. A távirati iroda 14.09-kor adta ki szerdán az első hírt Tovább gyengült, új mélyponton a forint árfolyama címmel. A hirado.hu-n viszont nincs róla semmi. Vezető hír, hogy Tiszta energiának minősül a földgáz és az atomenergia, és ezt Győri Enikő, a Fidesz európai parlamenti képviselője „a baloldal ideológiavezérelt, öngyilkos zöldítésére tett kísérlete” elleni győzelemként értékeli. A címlapon rengeteg hír van még az orosz-ukrán helyzettől, az MSZP „haláltusájáról” szóló írásig.

(Kiemelt képünk illusztráció Orbán Viktor Facebook-oldaláról)