„Klubrádió
A lényeg

A főispán ne adjon utasításokat: nem nevezné át a Horn Gyula sétányt a főváros

27/03/2023 08:29

| Szerző: Klubrádió

A fővárosi közgyűlés harminc napon belül megtárgyalja, hogy Sára Botond főispán felszólítására  megváltoztassa-e a XIII. kerületi Horn Gyula sétány nevét, de ha a közgyűlés fenntartja azt az álláspontját, amit már kétszer is megszavazott, akkor marad az elnevezés – mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Népszavának.

A főispánnak még nincsenek olyan jogosítványai, hogy utasításokat adjon a fővárosi önkormányzatnak – mondta Kiss Ambrus, hozzátéve, a Fővárosi Közgyűlés számára nem kötelező megváltoztatni a közterület nevét. Ha így tesz, Sára Botond a bírósághoz fordulhat, és majd kiderül, a bíróság hogyan ítéli meg az ügyet – közölte.

 
Horn Gyula sétány
 
forrás: Hiszékeny Dezső (MSZP) Facebook-oldala
 
 

Sára Botond a Mi Hazánk bejelentése után küldte el a felszólítást a tavaly nyáron átadott sétány nevének megváltoztatásáról, arra a kitételére hivatkozva, hogy közterület vagy közintézmény nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett. (A hvg.hu nyomán)