„Klubrádió
A lényeg

A Fidesznek sikerül megtörnie az ellenzéki összefogást? A jobbik a homofób módosítókkal együtt is megszavazza a pedofiltörvényt

14/06/2021 15:07

| Szerző: Klubrádió

A független képviselők után a Demokratikus Koalíció is jelezte, hogy nem vesz részt a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény parlamenti szavazásán. Nem így a Jobbik.

Ma szavaznak a parlamentben az úgynevezett pedofiltörvényről, melybe a pedofil-bűncselekmények büntethetőségének mértékét a kormánypártiak kiegészítették azzal is, hogy a tizennyolc éven aluliaknak szóló tartalmakban tilos lenne megjeleníteni a homoszexualitást vagy bármilyen, a heteroszexualitástól eltérő orientációt vagy identitást. Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs jelezték, hogy nem szavaznak, majd a DK is bejelentette, hogy nem vesz részt a szavazáson, mert szerintük semmi másról nem szól, „mint az LMBTQ-emberek elleni uszításról, megbélyegzésről, félelemkeltésről és gyűlöletről”

A Jobbik ezzel szemben a homofób kiegészítésekkel együtt is megszavazza a fidszes propagandatörvényt

„Üdvözlünk minden szigorító kezdeményezést, ami az ilyen jellegű bűncselekményeket súlyosabban kívánja szankcionálni. Politikai közösségünk konzekvensen követelte a pedofil ragadozók elleni kíméletlen fellépést és az ilyen bűncselekmények súlyosabb szankcionálását, azonban az Orbán vezette Fidesz még tárgysorozatba sem vette azokat” - közölte a Jobbik sajtóosztálya. 

"Miközben érezzük az egymáshoz nem köthető témák ravasz összemosását, a Jobbik konzekvensen kiáll a véleménye mellett és a módosítást minden hibája és említett csapda ellenére megszavazza. A választások után viszont ki fogjuk venni a törvényből a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket. Pláne ha azokat a Fidesz a következő hónapokban – különféle csűrés-csavarással –  „alkalmassá tenné” bármely magyar állampolgár megbélyegzésére" – ígérte a Jobbik.

(Címlapi kép: facebook.com/szikramozgalom)