„Klubrádió
A lényeg

Hadházy-Szél-Szabó: Nem asszisztálunk a gyűlöletkeltő színjátékhoz

14/06/2021 10:08

| Szerző: Klubrádió

Ma szavaznak a parlamentben az úgynevezett pedofiltörvényről, melybe a pedofil-bűncselekmények büntethetőségének mértékét a kormánypártiak kiegészítették azzal is, hogy a tizennyolc éven aluliaknak szóló tartalmakban tilos lenne megjeleníteni a homoszexualitást vagy bármilyen, a heteroszexualitástól eltérő orientációt vagy identitást. Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs nem szavaznak.

"NEM ASSZISZTÁLUNK A GYŰLÖLETKELTŐ SZÍNJÁTÉKHOZ. Orbán mindenben Putyint utánozza, most éppen a homofób törvénnyel" – írja Hadházy a Facebookon.

"A cél kettős: egyrészt mindig kell egy újabb ellenség, legyen kitől félni és legyen kit gyűlölni a propaganda által felheccelt embereknek. A másik cél az ellenzék csapdába csalása, ezért trükkösen „pedofília-ellenes” csomagnak álcázták a törvényt – így aki nem szavazza meg, az nyilván a gyermekek megrontóinak pártján áll. Már látszik, hogy a propaganda ugrásra készen áll, holnaptól ezzel lesz tele minden" – így magyarázza a független képviselő a kormány szándékát.

"Szél Bernadett és Szabó Szabolcs képviselőtársaimmal – egyeztetve a Momentum Mozgalommal – úgy döntöttünk, hogy ebben nem veszünk részt, vagyis kedden egyáltalán nem szavazunk a parlamentnek csúfolt cirkuszban elénk tolt törvényjavaslatokról, és ezt ajánljunk minden más ellenzéki kollégának is!"