„Klubrádió
A lényeg

A fideszes Hoppál büntetését 25-ödére csökkentette az NBV

4/04/2022 00:15

Alig kell valamit megfizetnie a büntetéséből a fideszes politikus Hoppál Péternek. A Nemzeti Választási Bizottság kormánypárti többsége húszezer forintra mérsékelte a jelöltre néhány napja kiszabott félmillliós bírság összegét, amit azután kapott, hogy önhatalmúlag kihúzta a pécsi ellenzék LED-falának kábelét. Április 3-án pécsi választókerületét is megnyerte. 

Az NVB húszezer forintra mérsékelte Hoppál Péter bírságát, amit azért kapott, mert még március 28-án, hétfőn kihúzott egy kábelt, és ezzel szándékosan áramtalanította az ellenzék LED-falát Pécs főterén. A Baranya megyei 1. számú országgyűlési választási bizottság csütörtökön ötszázezer forint bírságot szabott ki a Fidesz helyi országgyűlésiképvselő-jelöltre, amiért megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét. Hoppál Pétert eltiltották a további jogsértésektől. A döntés ellen Hoppál Péter fellebbezett, a Nemzeti Választási Bizottság kormánypárti többsége pedig húszezer forintra mérsékelte a jelöltre kiszabott bírság összegét.

Hoppál Péter az április 3-i, vasárnapi választáson 45,1 százalékos eredménnyel győzött Pécsen, a Baranya megyei 2. számú választókerületében, ellenfele Szakács László, az Egységben Magyarországért politikusa 40,45 százalékot kapott (az adatok 98,94 százalékos feldolgozottsága alapján). 

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
 Hoppál Péter Fotó: MTI/Kovács Attila