„Klubrádió
A lényeg

A budapestiek többsége nem engedné vissza az autókat a Lánchídra

11/01/2023 18:22

| Szerző: Klubrádió

A december közepén részlegesen átadott lánchídi útpályát jelenleg csak a buszok, a taxik és a biciklisek használhatják, és a 21 Kutatóközpont és a Medián közös kutatásának eredményei szerint a budapestiek többsége egyet is ért ezzel a döntéssel.

Az ezer ember részvételével még tavaly november végén készült kutatás adatai szerint a megkérdezettek többsége, 54 százaléka szerint jó a mostani forgalmi rend, míg 40 százalékuk visszaengedné az autósforgalmat már most is, 6 százalék pedig nem tudott véleményt alkotni a kérdésben.

A megkérdezettek 98 százaléka hallott arról, hogy a főváros felújítja a Lánchidat. Szinte egyik korosztályban sincs többsége azoknak, akik visszaengednék az autókat a hídra: a 30-39 év közötti válaszadók a leginkább elkötelezettek, 74 százalékuk az autómentesítés mellett voksolt.

A 65 év feletti korosztály a leginkább megosztott: csaknem ugyanannyian akarnak autóstopot a Lánchídon, mint amennyien ellene szavaznának (46-47 százalék). A válaszadók 24 százaléka napi, további 21 százalékuk pedig heti szinten közlekedik autóval.