„Klubrádió
A lényeg

275 millióért vett berendezést a nem is ülésező Corvin testület

16/12/2022 07:58

Verseny nélkül választotta ki a Horthy-érából felélesztett Corvin-lánc kitüntetést adományozó testület azokat a műtárgyakat, amikkel díszíteni fogják a 4,7 milliárdért felújított, XIV. kerületi, 2198 négyzetméteres székházukat, hogy végre teljesen “historikus környezetben” találkozhassanak a tagok – ha néhány évente úgy tartja kedvük, írja a Hvg.hu. A liftes villában szivarszobát, zeneszobát és lakosztályokat is kialakítottak annak ellenére, hogy a 12 fős testület évek óta még csak érdemi ülést sem tartott.

Corvin-lánc kitüntetéseket adott át Áder János a Parlament
 
Corvin-lánc kitüntetéseket adott át Áder János a Parlament
 
Budapest, 2018. február 12. Orbán Viktor miniszterelnök (j6), Áder János köztársasági elnök (b7) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b), valamint a Magyar Corvin-lánc Testület tagjai, Sir George Radda biokémikus (b2), Martonyi János korábbi külügyminiszter (b3), Sótonyi Péter orvos akadémikusnak (b4), Maróth Miklós orientalista akadémikus, Huszti Péter színművész (b6), Marton Éva operaénekes, Ritoók Zsigmond klasszikafilológus akadémikus (j5), Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke (j4), Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke (j2), Bor Zsolt lézerfizikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja (j) Jelenits István, piarista szerzetes, teológus, író (j3), miután a hat új tag átvette a Magyar Corvin-lánc kitüntetést az Országház Vadásztermében. MTI Fotó: Illyés Tibor
Fotó: Illyés Tibor
 

 

Több szempontból is érdekes a hír, ugyanis a kormány az uniós pénzekért cserébe éppen megígérte az EU-nak, hogy csökkenti az egyszereplős közbeszerzések számát, ez a corvinos éppen ilyen egyszemélyes meghívásos közbeszerzés volt. A Corvin-lánc Testület így szerezte a 72 darab műtárgyat. A győztes "ajánlattevő" a Pintér Aukciósház Kft. volt, ami nettó 274,45 millió forinttal gazdagodott. Összesen 47 festmény, 7 szobor, 5 állóóra, 11 dísztárgy és 2 tükör a szerzemény.