„Köszönjük,
A lényeg

2,1 milliót fizetett be az államkasszába Orbán a családtagjai utaztatásáért

22/02/2023 14:18

| Szerző: Klubrádió

A miniszterelnök rendszeresen fizeti családjának utazási költségeit, amióta a K-Monitor blogja pert indított azért, hogy megtudja, mennyibe került Orbán Viktor családtagjainak 2021-es római utazása – írja a K-Blog.

Orbánt 2021. nyarán fotózta le egy olvasó egy római étteremben feleségével, Lévai Anikóval és Orbán Gáspárral, majd végül kiderült, hogy hivatalos delegáció keretében, kormánygéppel, de horvátországi nyaralásáról közvetlenül utazott a miniszterelnök egy katolikus konferenciára.

A K-Blog most azt írja, együtt a római út óta 

Orbán 2.167.185 forintot fizetett be a Külgazdasági és Külügyminisztériumba nem hivatalos delegáció tagjaként utazó családtagok utazási költségének jogcímén.

 
Orbánék Rómában
 

A bő 2 milliós befizetés minden esetben a római út, illetve az azutáni utáni utazások miatt jött össze, öt alkalomból. A blognak Havasi Bertalan azt mondta, a befizetés az „eddigi gyakorlatnak megfelelően” történt, de azt írják, hogy

2015 és 2021 között nem történt ilyen befizetés.

Orbán legutóbb januárban járt Rómában, amikor  XVI. Benedek emeritus pápa ravatalának megtekintése után elmentek egy menő római étterembe homározni. (A Telex nyomán)