„Klubrádió
A lényeg

Sean Penn: Orbán, csak Putyint ismételgeti

22/02/2023 13:17

| Szerző: Klubrádió

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban Orbán Viktor álláspontja megegyezik Putyinéval – mondta Sean Penn amerikai színész-rendező arra a kérdésre, miért nem foglalkozott az Ukrajnában dúló háborúról készített filmjében a magyar miniszterelnök álláspontjával.

Az ukrán elnökről készített filmjének premierje kapcsán adott interjút a Népszavának Sean Penn. A színész-rendező az ukrán frontvonalon forgatva mutatta be azokat a körülményeket, amelyekkel az ukránok a háború kitörése óta néznek szembe.

A lap felvetette, hogy a magyar miniszterelnök korábban azt mondta: "Putyin nem veszítheti el a háborút, Ukrajna meg tulajdonképpen senkiföldje". Válaszul Penn elmondta: "Azért készítettem egyoldalú filmet, mert csakis az igazságot szerettem volna bemutatni, ez pedig az ukránok oldalán van. A magyar álláspont megegyezik az orosszal, ezekről már túl sokat is hallottunk Putyin részéről, Orbán csak ezt ismételgeti."

A beszélgetés során felidézte az orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal évekkel korábban történt találkozása körülményeit is. Utólag más szemmel látja.