„Klubrádió
A lényeg

130 ezer forintra büntetett egy vizelő nyugdíjast Csaba, a határozott álrendőr

25/01/2023 09:05

| Szerző: Klubrádió

Egy parkban vizelő idős férfihoz lépett oda valaki a IX. kerületben 2023. január 23-án délelőtt. A határozott fellépésű fiatalember valamiféle jelvényt mutatott félig eltakarva, azt mondta, hogy ő rendőr, és megbírságolja a szabálysértőt. Az idős ember még akkor is elhitte, hogy a hatóság képviselőjével van dolga, amikor a férfi a táskájában kezdett turkálni, majd elvette összes pénzét, mobiltelefonját, szerencsejáték-szelvényeit és cigarettáját; összesen csaknem 130 ezer forint kár érte.

 

Az álrendőr kicsit később egy hévmegállóban szólított meg egy idős asszonyt,Ezúttal azt mondta, hogy a nő szabálytalan helyen gyalogolt, ezért megbírságolja, és akár a bankjegykiadó automatáig is elkíséri, ha nincs nála elég pénz. Az asszony nem hitte el, hogy hivatalos személlyel áll szemben, felhívta egy hozzátartozóját, mire a csaló inkább otthagyta.

A feltételezett elkövetőt a személyleírás alapján egy Soroksári úti áruházban fogták el, ahonnan néhány termékkel fizetés nélkül próbált távozni. A 26 éves L. Csabát a ferencvárosi nyomozók csalás és lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették – jelentette a Police.hu.