„Klubrádió
A lényeg

Többmilliárdos támogatást ad az MVM a Fradinak

20/01/2023 15:10

| Szerző: Klubrádió

Decemberben négyéves szponzorációs szerződést kötött az MVM a Ferencvárosi Torna Clubbal, ennek keretében évente egymilliárd forint, valamint nettó 6,6 millió euró (aktuális árfolyamon több mint 2,6 milliárd forint) megy az állami cégtől a Fradinak – írja a K-Monitor.

Tehát a két összeg együttesen nagyjából 3.6 milliárd forintot tesz ki.

A következő évben összesen 5 milliárd forinttal segíti a Fradit az MVM – közölte a K-Monitor. Az állami cég a 2022-es első félévet 81,1 milliárd forint veszteséggel zárta, az állam pedig százmilliárdokat ad a cégnek a rezsicsökkentés fenntartása miatt.

A támogatásról a klub már beszámolt. Pénzt kapott még az MVM-től az állami cégek rendszeres kedvezményezettjei közül a zongorista Havasi, a Szijjártó Saroltához (a külgazdasági és külügyminiszter testvéréhez) köthető Truck Race Promotion, a Várkapitányság és két, parlamenti képviselőknek szóló sportrendezvény is.

Tavaly az MVM 1,3 milliárdos szponzorációs támogatást adott azért, hogy az állam által épített új fővárosi sportcsarnok, az így MVM Dome-ra keresztelt épület névszponzora legyen.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)