„Támogassa
A lényeg

13 százalékra mérte a Fidesz-barát Nézőpont Magyar Péter pártját, ami még nincs neki

5/04/2024 12:32

| Szerző: Klubrádió

Az Intézet szerint nincs gond, mert Magyar az ellenzéktől veszi el a szavazókat

Magyar Péter pártjára a magyarok 13 százaléka szavazna az EP-választáson, ami néhány hét alatt számottevő átrendeződést jelent – írja a Nézőpont Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti című jelentésében.

A "technikailag még nem létező" új párt azonban sem bizonytalan vagy inaktív szavazókat nem tudott megszólítani, sem a Fideszből nem tudott támogatókat szerezni nagy számban. Szavazói a baloldali pártok eddigi támogatói közül kerültek ki, így felbukkanása mindegyik baloldali pártnak okozott kisebb-nagyobb veszteséget” – teszik hozzá.

15 éves a Nézőpont Intézet
 
Orbán Viktor Nézőpont Intézet szüeletésni rendezvényén 2021-ben, a Szépművészeti Múzeumban. 
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 

A Fidesz-KDNP egy „most vasárnapi” EP-választáson ugyanúgy 47 százalékot szerezne, mint a kegyelmi ügyet követően. Ugyan az elmúlt két hónap nem volt a kormánypártok szempontjából kedvező, a közeljövőben egyre intenzívebbé váló választási kampány még további jobboldali szimpatizánsokat is mozgósíthat – nyugtatja a tábort a Nézőpont. 

Magyar Péter korábban egy közelebbről meg nem nevezett közvéleménykutatásra hivatkozva azt írta, hogy a pártja (ha volna) 20 százalék körül állna.