„Klubrádió

Ne oldják fel a befagyasztott uniós pénzeket, amíg nem látjuk tisztán, milyen eredményt hoz az Országos Bírói Tanács hat év után, január 8-án esedékes újraválasztása. A jogszabályok kozmetikázása helyett győződjünk meg arról, valóban megreformálták az igazságügyet – figyelmeztettek uniós képviselők. Nem így történt. De mi történt az OBT újraválasztásakor? Erről kérdeztük Fleck Zoltán jogszociológust.

A magyar lakosság mintegy fele fontosnak tartja, hogy keresztény értékek mentén irányítsák az országot, ugyanakkor a megkérdezettek 85 százaléka szerint elfogadhatatlan, ha a papok nyíltan politizálnak a templomokban. Az egyházak politikai szerepvállalásáról a Wesley Egyház- és Vallásszociológiai Kutatóintézet tartott online konferenciát tartott – Kárpáti János számolt be róla.

Egyre több egészségügyi osztály és ellátás szűnik meg, az államtitkár szerint nem szükséges, hogy minden megyében legyen például szemészet. Az emberek nyomás alatt vannak tehetetlenségükben, hogy a magánegészségügyet válasszák. A kilátásokról Mihályi Péter egészségügyi közgazdászt kérdeztük.

Faludy György unokája, Alexander, aki Angliában született, számos gyerek- és felnőttkori lelki hányattatás és sérülés ellenére most úgy gondolja Magyarországon érzi magát otthon. Az egykoron ünnepelt világpolgár-költő nagyapjához fűződő viszonyáról és az orbáni rendszerről beszélgetett vele egy hosszú teázás alkalmával Csernyánszky Judit. 

2024. január 13. Hetes Stúdió (2024. január 13., szombat 15:00)
51:14
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter