„Klubrádió

Horthy szellemalakja folyamatosan kísért a rendszerváltás óta, a jobboldal egy része megpróbál vállalható hagyományt gyúrni belőle, a szélsőjobbnak meg úgy jó, ahogy van, illetve volt. Most Lázár János miniszter előz be, és igaz hazafivá, kivételes államfővé, hős katonává szenteli fel vitéz Nagybányait.

A kormányzati cicaharc az egyik legfőbb akadálya a közöségi közlekedés, főleg a vasút fejlesztésének – a Magyar Közlekedési Klub elnöke szerint. A héten a rezsicsökkentés megvédésére és a honvédelmi célok teljesítésére való hivatkozással több olyan beruházást is törölt Lázár János, amelyeket korábban nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősítettek. Józsa Márta összeállítását hallhatták.

Igaz-e a kormány érvelése, hogy az akkugyárak invazív betelepülése nélkül a német autóipar elhagyná Magyarországot? A Mikepércsi Anyák érdekvédelmi csoportosulás megkérdezte a BMW-t, a Mercedes-t, és az Audit. Kozma Évával, a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület (MIAKÖ) elnökével beszélgettünk.

Donald Trump, volt amerikai elnök ellen két újabb vádemelés van készülőben, aminek tetejébe egyre közelebb kerül az elnökjelölti versenyből való kizáráshoz, amire még Szijjártó Péter külügyminiszter is berágott. Egyre közelebb sodródik az Egyesült Államok egy polgárháborúhoz – fogalmazta meg aggodalmát Kim Lane Scheppele amerikai jogtudós és politikai elemző, a Princeton Egyetem munkatársa. Csernyánszky Judit interjúját hallhatták. 

 

2023. szeptember 09. Hetes Stúdió (2023. szeptember 09., szombat 15:00)
49:21
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter