„Köszönjük,

Október 23-ára emlékeztünk – a múlt vagy a jövő ünnepe lesz 1956? 

Nem táncolunk úgy, ahogy Brüsszel fütyül – ezekkel a szavakkal emlékezett meg 1956-ról szigorúan válogatott és megszűrt közönség előtt Orbán Viktor Veszprémben. Ez a fütyülős hasonlat nagyon beéghetett a kormányfőnél, mert utána még a volt Szovjetunióra utalva, egyenesen Moszkva paródiájának is nevezte a mostani Brüsszelt, vagyis Európai Uniós szövetségeseinket, már ameddig még annak számítanak. Egészen máshogy emlékeztek a magyar forradalomra Budapesten a diákok meg a főpolgármester. Arra a megmozdulásra bárki elmehetett és nekik érvényes mondanivalójuk volt nemcsak a jelenről, hanem a magyar jövőről is. Bodnár Barna összeállítása.

Izrael továbbra is a Hamász megsemmisítésére törekszik, a holokauszt óta legszörnyűbb mészárlás nem maradhat büntetlenül – a Klubrádiónak nyilatkozik az Izraeli nagykövet

Izrael nem sért nemzetközi jogot Gázával kapcsolatban, már csak azért sem, mert joga van megvédeni saját magát és az állampolgárait. Egyebek mellett erről is nyilatkozott Csernyánszky Judit mikrofonja előtt a Klubrádiónak Izrael budapesti nagykövete. Yacov Hadas-Handelsman elmondta: a jeruzsálemi vezetés mindent megtesz a túszok, köztük a magyar származású lányok kiszabadítása érdekében. Hozzátette, hogy Izrael számára stratégiai cél a Hamász teljes felszámolása Gázában.

Az elrabolt túszok életük legsúlyosabb traumáját élik át – mondta a Klubrádiónak egy profi túsztrágyaló-pszichológus

Egyre rosszabbak az esélyei annak, hogy a Gázában fogvatartott túszok többsége épségben és életben hazatérhet. Ellentétben egy bankrablásos túszdrámával, ahol teljesen véletlen, hogy kik kerülnek átmenetileg fogságba, ebben az esetben az Izraelből elhurcolt civileket és katonákat is a szó szoros értelmében élő pajzsként és kevésbé tárgyalási alapnak tekinthetik a Hamász terroristái. Minderről Végh József pszichológussal, volt profi túsztárgyalóval készített hosszabb interjút Józsa Márta.

2023. október 28. Hetes Stúdió (2023. október 28., szombat 15:00)
55:06
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter