„Klubrádió
A lényeg

Túszul ejtett két magyar állampolgárt is a Hamász terrorszervezet

26/10/2023 16:00

| Szerző: Klubrádió

Megerősítette a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy túszul ejtett két magyar állampolgárt is a Hamász terrorszervezet: a nyolcéves Ellát és a tizenötéves Dafnát is Gázába hurcolták.

A Hetek interjút készített azzal a magyar-izraeli állampolgárságú anyával, akinek két lányát október 7-én a Hamász terroristái elraboltak volt férje izraeli otthonából. A magyar-izraeli állampolgárságú nő legutolsó információja a lányairól egy felvétel, amin egy matracon ülve zokognak. A lányai éppen a korábbi férjénél és annak új családjánál voltak a Nahal Oz nevű izraeli kibucban, amikor jöttek a terroristák, és a két lányt magukkal vitték.

A volt férjét lábon lőtték, majd az új családjából az idősebbik fiút magukkal vitték, hogy az ő segítségével kényszerítsék a szomszédokat arra, hogy kinyissák nekik az ajtót.

Hiába volt együttműködő az izraeli család: a Hamász fegyveresei a volt férjét, a párját és a fiút is kivégezték, Ellát és Dafnát pedig magukkal vitték a Gázai övezetbe.

Izraeli-palesztin konfliktus
 
Kfar Aza kibuc
 
Kfar Aza, 2023. október 10. Golyó ütötte lyukak a Gázai övezet közelében lévő Kfar Aza kibuc egyik házának ablakán 2023. október 10-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni október 7-i támadásakor a milicisták lerohanták Kfar Azzát, és sok izraelit megöltek vagy foglyul ejtettek. MTI/AP/Ohad Zwigenberg