„Klubrádió

Elsőként a Fidesz újabb rémtörvényéről, a "szuverenitásvédelmi" jogszabályjavaslatról volt szó. A civil szervezetek, a független média és az ellenzéki pártok ellen bevethető papírtigris annak az állatkertnek a része, amiben már ott csücsül a háttérben a civilellenes Stop Soros vagy a "gyermekvédelminek" nevezett inkvizíciós törvény is. Majtényi Lászlóval, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnökével beszélgettünk.

Veszélybe került – és nem elöszőr, de most a szakadék szélére sodródott – az Iványi Gábor vezette Oltalom Alapítványi intézményrendszer. Kárpáti János összellítását hallhatták, aki egy olyan konferencián készített interjúkat, ahol az állam helyett végzett szociális segítő tevékenység válságának megoldásait keresték a szakértők.

Miután elérte a kormány kincsesládáját is a córesz, mert nem jönnek az európai uniós pénzek, több megszorító intézkedés mellett a kabinet most megszüntette a Modern Városok programot, amiben 2016 óta 23 megyei jogú város vett részt. A további fejlesztések elmaradnak – mekkora a károkozás, a többi között erről kérdeztük Ongjert Richárd urbanisztikai szakembert.

Már- már rémként ijesztgetnek bennünket egyes szakemberek a mesterséges intelligenciával, vagyis, hogy az élet egyre több részében átveszi és meghaladja az emberi teljesítményt. Az első nemzetközi konferencia után itthon is fórumot tartottak erről, ahol Csernyánszky Judit is készített összeállítást a kérdésről.

2023. november 11. Hetes Stúdió (2023. november 11., szombat 15:00)
54:37
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter