„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Wisinger István mostanra érte el életcélját

26/07/2019 12:11

| Szerző: Klubrádió

Tévésként lett híres Wisinger István, de ideje nagy részét ma már az írás tölti ki, amivel már kamaszkorában is foglalkozni akart. A közszolgálati média egykori riportere Gálvölgyi Jánosnak beszélt a karrierjéről.

2019. július 26. Ötös-Gálvölgyi Jánossal-részlet/Interjú Wisinger Istvánnal (2019.07.26.)
46:32
00:00
Habár az egész ország az egyik leghíresebb tévés újságíróként ismeri, Wisinger István mindig író akart lenni. Ez az álma néhány éve teljesült. Valójában már egészen fiatal korában az írás érdekelte, kiskamaszként írta első regényét. Végül aztán az írás iránti vonzalma miatt könyvtárszakra jelentkezett az egyetemen, a tévézés felé pedig szinte a véletlen sodorta.

 
Wisinger István
 
Forrás: 168 Óra
Fotó: Kovalovszky Dániel
 

Wisinger István az Ötösben elmondta, korán „tévés” lett, mivel az anyja nagy vágya volt, hogy legyen tévéjük, de hogy végül is a képernyő másik oldalára került, azt a Riporter kerestetik műsornak köszönheti.

Különböző munkákat végzett szárnypróbálgatásként, ami arra volt jó, hogy megtudta, olyan szakmát szeretne, ahol lehet szerepelni (addigra ugyanis már az amatőr színjátszással is kapcsolatba is került).

Hogy mennyire vonzotta már gyerekként a riporter szakma, az is bizonyítja, hogy míg társai fociztak, ő Szepesi Györgyöt, a korszak nagy sportkommentátorát utánozva „közvetítette” a meccseket egy mikrofonnak álcázott fakanállal a kezében.

Gálvölgyi János kérdésére azt is elmondta, szerinte az a jó riporter, akinek a személyisége hiteles.

1967-től dolgozott a tévénél, amelynek a politika vetett végett 2000-ben.

Néhány régi kollégájával tartja most is a kapcsolatot baráti vacsorák kereti között, de az ideje nagy részét ma már az írás tölti ki.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Ötös/Interjú Wisinger Istvánnal
2019. július 26., péntek 10.00
riporter-műsorvezető: Gálvölgyi János