„Klubrádió
Reggeli gyors

Az enyhe kifejezés, hogy csalódott, kiszállt a médiából

11/07/2019 13:12

| Szerző: Klubrádió

Megkeserítőnek tartja, ami az utóbbi években a politikában és a médiában történik. Méltatlannak érezné, ha élete hátralévő részében olyan politikusokkal foglalkozna, akik arra nem érdemesek. Miközben persze kénytelenek volnánk, de ő szerencsére már nem kénytelen., így nem teszi – mondta Mészáros Tamás újságíró, aki évtizedeken át rendszeresen szerepelt közéleti és kulturális műsorokban.

2019. július 11. Reggeli gyors-részlet/Interjú Mészáros Tamással (2019.07.11.)
06:05
00:00
Kiegyensúlyozott nyugdíjasként tölti mindennapjait, követi a közélet eseményeit, amelyeket tudomásul vesz, de szakmaszerűen nem foglalkozik vele, nem beszél és nem ír róla – mondta Mészáros Tamás újságíró a Klubrádió országosan ismert, de ma keveset szereplő médiaszemélyiségeiről szóló rovatában.

Bár korábban több könyvet is írt a magyar közéletről – legutóbbi, 2014-es kötetének címe Vészhelyzet. 4 év a centrális erőtérben – ma már nincs ambíciója a folytatásra. Ha lennének is könyvben közölhető anyagai, úgy érzi, akkor sem állítana össze új kötetet. Ennek oka, hogy megkeserítőnek látja a mai helyzetet Magyarországon, és méltatlannak tartaná olyan politikusokkal foglalkozni, akik nem ütik meg azt a szintet, hogy erre érdemesek legyenek. „Miközben persze kénytelenek volnánk, de hát én nem vagyok már szerencsére kénytelen., és így nem teszem” – mondta az újságíró.

Mint fogalmazott az enyhe kifejezés, hogy csalódott az utóbbi évek fejleményei miatt, de ezt nem abban az értelemben mondja, hogy bármi meglepi, ami történik a politikában vagy a médiában – régóta erre számított. Méltatlannak érezné, ha élete hátralévő részét ezzel foglalkozva töltené. A média és szereplőinek színvonala is annyira leromlott, hogy elmegy tőle, illetve tőlük az ember kedve. „A magam részéről úgy döntöttem, hogy befejezem” – mondta.

Próbál normálisnak tekinthető értelmiségi életet élni, sok mindent néz, lát, minden olyasmi jobban foglalkoztatja a politikánál, ami valószínű. Értelmesebb és színvonalasabb – fogalmazott.

Mészáros Tamás a hetvenes évek első felében a Magyar Rádió kulturális szerkesztő-riportere volt, majd a Magyar Hírlap színikritikusa, kulturális rovatvezetője. Vezette a Magyar Televízió Stúdió című kulturális magazinját. A nyolcvanas évek közepétől 2010-ig a Vígszínház vezető művészeti tanácsadója is volt, több darabot rendezett is. Állandó résztvevője volt az ATV Újságíróklub című műsorának 2001-től 2015-ig, a műsor megszűnéséig, közben a 168 óránál és a Népszavánál is dolgozott.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli gyors/Interjú Mészáros Tamással
2019. július 11., csütörtök 08.20.
riporter: Lampé Ágnes