„Klubrádió
Esti gyors

Vessetek a mókusok elé! - Selmeci János jegyzete

10/01/2020 18:02

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

A független sajtó bojkott helyett részt vesz a színjátékban, ez a dolga egyébként, ha végre lehet kérdezni az ország vezetőjétől, akkor el kell menni élőben meghallgatni a hazugságokat. Visszakérdezés persze nincs, nehogy baj legyen.

2020. január 10. Esti gyors-részlet (2020.01.10. Selmeci János jegyzete)
02:15
00:00
Vessetek a mókusok elé – írta Orbán Viktor a Facebookon, majd jelezte a kollégáinak, hogy a 24.hu-t ezúttal nem sorolja a rágcsálók közé. De mit mondjunk, ha erről kérdeznek, főnök, hazudjatok valamit, rendben, az menni fog, valahogy így hangzott a természetesen csak fiktív párbeszéd az újságírók kitiltásáról.

Persze azok a kollégák sem jártak jobban, akiket beengedtek, eleve elég kellemetlen az origó és a köztévé propagandistái között ülve várni arra az évi három kérdésre, amit feltehetsz a miniszterelnöknek, aki aztán majd jól nem válaszol semmire. Orbán Viktor eljátssza a világra, a választóira és az újságírókra nyitott politikust, miközben a vele szemben ülők fele amúgy neki dolgozik, de őket is megalázza gond nélkül, úgyis rendesen megírják majd a sajtótájékoztató után, hogy sorosgyörgy.

A független sajtó bojkott helyett részt vesz a színjátékban, ez a dolga egyébként, ha végre lehet kérdezni az ország vezetőjétől, akkor el kell menni élőben meghallgatni a hazugságokat. Visszakérdezés persze nincs, nehogy baj legyen.

Mert a miniszterelnöknek ugye semmi köze nincs ahhoz, hogy a teljes vidéki sajtó egy fideszes alapítványba került, a parlamentből kitiltott újságírók ügyében csupán egy szavazat az övé, Tiborcz István pedig nem is létezik, az EU-pénz viszont jár, az a magyaroké, Orbán Viktor itt nem részletezte, hogy magyarok alatt családját és baráti körét érti. Két nappal azután, hogy újabb 10 milliárd forint lett elkülönítve propagandára, elhangzik, hogy most vége a kampánynak és aprómunka jön, a szónokot nyilván nem érdekli, hogy a jelenlévők közül elhiszi-e bárki, amit mond. Persze némi indulat és gyűlöletkeltésre azért az idei Orbán-infón is futotta, a bíróságok megkapták a magukét, ahogy a szegregáció miatt kártalanított romák is, miközben a felháborodott miniszterelnök úgy tett, mintha nem ismerné a saját kétharmada által alkotott jogszabályokat, és persze nem akar bele szólni a bíróságok működésébe, á, dehogy.

Az országról nagyjából annyi szó esett, hogy ideje lenne kifesteni a kórtermeket.

Viszont Orbán Viktor legalább jól érzi magát, elégedett a munkájával és a fizetésével. Legalább ő.

Miniszterelnök úr, köszönjük a tájékoztatást, egy év múlva találkozunk. 

Selmeci János jegyzete a 2020. január 10-i Esti gyorsban hangzott el.