„Támogassa
Esti gyors

Orbánt az zavarta, hogy kiderült a Borkai-botrány

9/01/2020 19:45

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktort sokkal jobban zavarta, hogy megtudtuk, mit csináltak az érintettek a Borkai-ügyben, mint maga a botrány - mondta Pollreisz Balázs, a győri ellenzék jelöltje a Borkai Zsolt megüresedett helyéért tartandó önkormányzati választáson.

2020. január 09. Esti gyors / részlet, Pollreisz Balázs (20.01.09.)
05:20
00:00

Pollreisz Balázs MSZP-s képviselő, a győri ellenzék polgármester-jelöltje nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek. Az Esti gyorsban azt mondta: a Borkai-botrány megmutatta, hogy működik a NER, hogyan élnek a „Borkai-bárók”, ahogy ők hívják, hogyan mulatnak a közpénzekből, ki-ki vérmérséklete szerint vadászik vagy jachtozik.

Kiemelte: Orbán Viktor elmondott két nagyon fontos dolgot a csütörtöki sajtótájékoztatóján. Először is: őt sokkal jobban zavarta, hogy megtudtuk, mit csináltak az érintettek a Borkai-ügyben, azt mondta, nem kellett volna látni. Pollreisz ezzel messzemenően nem ért egyet, ráadásul szerinte nem is kellett volna olyan anyagi helyzetben lenniük az említetteknek, hogy megcsinálhassák az egészet. Aztán arról is beszélt a miniszterelnök: harcolni fognak azért, hogy visszaszerezzék a bizalmat, és lényegében gratulált a győztes polgármestereknek. Ez utóbbit Pollreisz Balázs kicsit örömmel fogadta.

Megkérdeztük, mi az ő „titkos fegyvere”, hiszen Borkai Zsolt a botrány után győzni tudott. Úgy válaszolt: a győriek tisztessége. Pollreisz Balázs szerint felháborodtak a győriek, amikor kipattant a botrány, de elhitték, hogy Borkait megvezették, megtévedt. Azért azt várták, hogy magától mondjon le. Amikor megválasztották, nem ezt tette, bejelentette, hogy öt évig marad. Ekkor tört meg valami a győriekben az ellenzéki politikus szerint, mert látták, hogy „a szemükbe hazudnak”. Persze Borkai ezután a párt nyomására mégis távozott.

Borkai Zsolt, Győr korábbi fideszes polgármestere korrupciós és szexbotrányba keveredett tavaly ősszel, mégis, kis különbséggel újraválasztották. Ezután előbb kilépett a pártból, majd lemondott.

A beszélgetést a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Borkai Zsolt/Facebook

Esti gyors
2020. január 09., csütörtök 18:45
Műsorvezető: Kárpáti János