„Klubrádió
Reggeli gyors

„Borkai-ügyben csak a Fidesz érdekeit szolgáló nyomozás folyik”

21/11/2019 13:18

| Szerző: Klubrádió

Nagyon úgy tűnik, a hatóságok húzni akarják az időt Borkai Zsolt korrupciógyanús ügyeinek vizsgálatában, hogy ne derülhessenek ki újabb, a kormánypártra nézve esetleg szintén kellemetlen részletek az időközi győri polgármester-választásig – véli Pollreisz Balázs, a győri közgyűlés szocialista csoportjának vezetője. A szexvideó ügyében szerinte látható a rendőrség munkája, a korrupciógyanús ügyek felgöngyölítésében nagyon nem. A politikus azt is kijelentette, nevetséges, hogy a szexvideókat az ellenzék hozta volna nyilvánosságra.

2019. november 21. Reggeli gyors-részlet/Interjú Pollreisz Balázzsal (19.11.21.)
05:23
00:00

Bár elindult egyfajta nyomozás, nem csak Borkai Zsolt szexvideói, hanem a volt győri polgármester korrupciógyanús ügyeiben is, mégis úgy tűnik, valódi vizsgálatok mintha csak a Fidesz érdekében zajlanának. A Nemzeti Nyomozó Iroda múlt héten ugyan meghallgatta Juhász Istvánt, a győri MSZP-szervezet alelnökét, aki magánemberként tett feljelentést a fideszes politikus ellen hűtlen kezelés és hatalommal való visszaélés miatt, de érdemi tanúkihallgatások vagy házkutatások nem történtek – mondta Pollreisz Balázs, a győri közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője.

Az ellenzéki politikus szerint a Borkai, illetve Fidesz ellen Győrben tett feljelentéseiket a helyi hatóságok, kivárva az utolsó határidőket, a fővárosba továbbították. Egyetlen beadványuk vizsgálata maradt helyben, a májusi európai parlamenti választások előtti táblalopások miatt tett feljelentésük. Pollreiszék akkor azért fordultak a hatóságokhoz, mert állításuk szerint fideszesek folyamatosan leszedték és elvitték az MSZP városban épp csak kihelyezett plakátjait. A voksolás előtti hétvégén tetten is értek tépkedő kormánypártiakat, akiknek a furgonjában több tucat szocialista kampánytáblát találtak.

A feljelentések kapcsán tehát mintha semmi lényeges nem történne, a hatóságok hallgatnak, így a nyomozásokat el lehet húzni a január 26-án esedékes újabb győri polgármesterválasztás utáni időkig – tette hozzá.

 
Borkai Zsolt Forrás: Facebook
 

Pollreisz Balázs azokról a véleményekről, hogy az egész Borkai-ügy kirobbantása az ellenzék műve, és ráadásul felfújta a történteket, azt mondta, ezen már sokat kacagott, hiszen az adriai hajón nem az ellenzék tagjai voltak ott, és videóztak, és azok sem ők voltak, akik nyilvánosságra hozták a Borkai orgiáját bemutató felvételeket. Ezek az anyagok Borkai szűk köréből kerültek ki, akármit is hazudoznak – mondta a szocialista politikus. Ez a kérdés azért is felvetődhetett, mert a napokban derült ki, hogy a Borkaiék orgiájának felvétele valószínű, már tavaly eljutott Póczik József volt labdarúgóhoz, a DK egykori győri önkormányzati képviselőjelöltjéhez. A hogyan még kérdéses, Póczik azt állítja ismeretlenektől kapta, és ellenszolgáltatás nélkül továbbadta azt Borkainak, de az Index értesülései szerint más verzió is elképzelhető, mert Póczik élettársának fia is ott volt az adriai hajón, sőt, ő készítette a felvételeket.

Az ellenzéken belüli előválasztásról Pollreisz Balázs azt mondta, folyamatosan zajlanak róla a tárgyalások, a következő fordulót péntek délután tartják, amikor el kell dönteniük, hogy lesz-e, hogyan lesz voksolás a közös ellenzéki polgármesterjelölt kiválasztására. Ha döntenek, akkor nagyon gyorsan elkezdik szervezni, december 7-én már indul az aláírásgyűjtés a városban.

Győrben azért kell időközit tartani, mert az önkormányzati választás előtt szexbotrányba és korrupciógyanúba keveredett Borkai Zsolt október 13-án ugyan megnyerte a polgármesterválasztást, de a beiktatása utáni napon, november 8-án lemondott tisztségéről.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli gyors/Interjú Pollreisz Balázzsal
2019. november 21., csütörtök 07.45
riporter: Szénási Sándor