„Klubrádió
Reggeli gyors

Nyolcan zavarják az ellenzék győri polgármester-jelöltjét

16/12/2019 13:00

| Szerzők: GyőrPollreisz BalázsBorkai Zsoltpolgármester-választásszexvideókorrupció

Nem lehet véletlen, hogy míg októberben négyen indultak a győri polgármester-választáson, januárban már tízen állnak rajtvonalhoz. Talán nem csak az van a létszám növekedése mögött, hogy Győrben eszébe jutott az embereknek, akár polgármesterek is lehetnek – mondta Pollreisz Balázs, az ellenzék közös jelöltje. Arről is beszélt a nemrég kapott halálos fenyegetés csak elszántabbá tette.

Tízen próbálkoznak Győrben a polgármesteri poszt megszerzésével, ami túlzásnak tűnik, ebből ugyanis csak ketten tekinthetők valós jelöltnek – mondta Pollreisz Balázs, az ellenzék közös indulója. Az egyik a fiderszes Dézsi Csaba András kardiológus, a másik pedig ő – tette hozzá.

Az MSZP-s politikus szerint a többi nyolc polgármester-jelölt csak zavaró tényező, és mint utalt rá, egyedi oka lehet annak, hogy a januári időközi választáson miért indulnak jóval többen a posztért, mint október 13-án, amikor csak négy pályázó volt. Ennyi véletlen nem lehet egyszerre, a jelenségnek más oka is lehet, minthogy Győrben eszébe jutott az embereknek, hogy akár polgármesterek is lehetnek – fogalmazott.

Pollreisz Balász annak kapcsán nyilatkozott, hogy a napokban trágárkodó, halálos fenyegetést is tartalmazó levelet kapott egy ismeretlentől. A nagyon meglepő és szélsőséges tartalmú üzenet csak elszántabbá tette, és arra következtet belőle, hogy félnek a fideszesek, a levél pedig egyfajta pánikreakció.

Győr címere
 

Győrben január 26-án tartják az időközi polgármester-választást, miután az október 13-i önkormányzati választáson győztes fideszes Borkai Zsolt mandátumának átvétele után egy nappal lemondott. Gyors távozásának előzménye, hogy októberben, a választások előtt alig egy héttel, az Ördög ügyvédje blog a politikust ábrázoló szexvideót és fotókat tett közzé, és ennek kapcsán a Borkai több korrupciógyanús ügye is előkerült. Az októberi önkormányzati választáson az ellenzék a DK-s Glázer Tímeát indította ellene, aki pár száz vokssal maradt csak le tőle, úgy hogy előtte több jobbikos kiszállt az ellenzéki összefogásból, és lényegében átállt a Fideszhez.

Az új ellenzéki jelölt szerint – Pollreiszt az MSZP, a DK, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik is támogatja – a győri ellenzék kosárából mára „kihullott a férgese”, ezért most nem tart attól, hogy megbomlana az egységük.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli gyors/Interjú Pollreisz Balázssal
2019. december 16., hétfő 07.15
riporter: Szénási Sándor