„Klubrádió
Hetes Stúdió

Vasúti szerencsétlenkedés - Lampé Ágnes jegyzete

21/12/2019 15:02

| Szerző: Lampé Ágnes/ Klubrádió

Talán a tervezéshez hallucinogéneket használtak? Valaki csak megrajzolta, megtervezte, elkészítette és a végén elfogadta. Ők mind a szerek hatása alatt voltak? Persze, vicces, poénos, tudom.

Legalább olyan, mint a Nézőpont Intézet felmérése, amely szerint a magyarok egyre elégedettebbek a MÁV-val.

2019. december 21. Hetes Stúdió-részlet (2019.12.21. Lampé Ágnes jegyzete)
02:32
00:00
Ez most a hallucionogének időszaka. Több szempontból is. Mindjárt megmagyarázom.

– Nincs mit szépíteni, ezt elrontottuk – így összegzett egy nappal a Vízipók-kabalaállat bemutatása után a Magyar Vízilabda Szövetség. – A kis vízipókot szeretjük, szeretitek, a nagyot újratervezzük.

Igen, ilyen van, mindannyian tévedhetünk. Sőt, tévedünk is. Ez velejár. Kabalaállat tervezésben amúgy sem vagyunk túl jók, már többször túltoltuk a kreativitást. A 2017-es úszó-vb Bol-Dog névre keresztelt karaktere szintén nagyot bukott a nemzetközi bemutató után. A szervezők a „Bol-Dog kimúlt. Koraszülött volt” szöveggel próbálták elviccelni a helyzetet.

A beismerés most sem sikerült szokványosra. A január 12-én kezdődő budapesti vízlabda Európa-bajnokság figurája tényleg a szokásosnál is bizarrabb lett. A klasszikus rajzfilmből ismert, hatalmas fejű, ember nagyságú Vízipók-csodapókról van szó, feltűnő, fejével megegyező színű lila női tangában. A fenekén műanyag buborék, amin két pókláb fityeg.

Na itt már bőven halluciogén hatása alatt lehetnénk.

De a beismerés következő mondata az igazán zavarba ejtő. Hozzáteszik ugyanis, hogy „Egyúttal várjuk a józan és hallucinogéneket nélkülözni tudó bábtervezők jelentkezését! És reméljük sem Keresztest, sem a csigagyerekeket nem ijesztettük meg.

Talán a tervezéshez hallucinogéneket használtak? Valaki csak megrajzolta, megtervezte, elkészítette és a végén elfogadta. Ők mind a szerek hatása alatt voltak? Persze, vicces, poénos, tudom.

Legalább olyan, mint a Nézőpont Intézet felmérése, amely szerint a magyarok egyre elégedettebbek a MÁV-val. Mint írják: a megkérdezettek közül mind az államvasúttal, mind annak szolgáltatásaival többen elégedettek, mint tavaly. A MÁV-ról alkotott véleménye egy év alatt az összes magyar ötödének javult és tizedének romlott, a többiek nem láttak változást. Ráadásul a 40 év alatti fiatal felnőttek körében különösen jó lett a vasúti szolgáltatásokról alkotott vélemény.

Ez az igazi pszichedelikus élmény, üljön fel bárki egy Mátészalka-Nyíregyháza személyvonatra. Nem kell hozzá hallucinogén, az extrém élmény mégis garantált. Ha ehhez hozzávesszük a Vizipók figura jelmezt a kis lila tangával, a hatás átütő lesz.

És ez a valóság, elvileg senki semmit nem használt.

Lampé Ágnes jegyzete a 2019. december 21-i Hetes Stúdióban hangzott el.