„Klubrádió
Megbeszéljük...

Várnai László: Az ellenzéki pártoknak meg kéne érteniük végre, hogy az önkormányzat nem az ő kifizetőhelyük

19/09/2022 19:28

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

A vasárnapi időközi választáson Zugló 9. egyéni választókerületében a kormánypárti jelöltnek, Dr. Juhász-Pintér Pálnak (40,16%) sikerült győznie az ellenzék közös jelöltjével, Kökény Dalma Ilonával (36,6%), illetve a CivilZugló Egyesület  jelöltjével, dr. Keczéry Attilával (21%) szemben. Az eredmények fényében Várnai László, a CivilZugló Egyesület elnöke mégis azt mondja, hogy a közös ellenzéki jelöltnek kellett volna visszalépnie Keczéry javára, mert egy helyi civil jelöltben sokkal jobban bíznak a választók, mint az 1 százalékos támogatottságú Párbeszéd jelöltjében. Várnai arról is beszélt a Megbeszéljük című műsorban, az ellenzéki pártoknak meg kéne érteniük végre, hogy az önkormányzat nem az ő kifizetőhelyük, és a civil jelölteknek kéne végre teret engedniük.

2022. szeptember 19. Megbeszéljük részlet - 2022.09.19. Várnai László
15:43
00:00

A CivilZugló Egyesület azért javasolta a Párbeszéd-DK-LMP-Momentum-Civil Bázis közös jelöltjének, Kökény Dalma Ilonának a visszalépését, mert Várnai elmondása szerint az 1 százalékos támogatottságú Párbeszéd jelöltjét "nem ismeri senki" a kerületben. Dr. Keczéry Zoltán ellenben azért élvezi a helyiek támogatottságát, mert köztiszteletben álló orvos. Várnai felhívta rá a figyelmet, hogy olyan választókerületben is veszített a közös ellenzéki jelölt a Fidesz jelöltjével szemben, ahol nem volt harmadik, civil alternatíva. A CivilZugló elnöke szerint ez azt jelenti, hogy a választók több helyen is elvesztették a bizalmukat az ellenzékben, és inkább a civil alternatívával szimpatizálnak. Ellenzéki önámítás, hogy a közös jelölt javára összeadódnak a szavazatok: a helyiek nagy része nem szavaz át – tette hozzá Várnai.

Ugyanakkor nem történt tragédia, mivel a zuglói önkormányzatban az ellenzéknek még mindig minősített többsége van. Várnai szerint itt a lehetőség, hogy az ellenzék és a civilek közös tervvel álljanak elő a következő önkormányzati választásokra. 

 A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük/Interjú Várnai Lászlóval
2022. szeptember 19., hétfő 16:45
Riporter: Bolgár György