„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Tóth Csaba megvette az MSZP zuglói irodáját

1/09/2022 12:56

| Szerző: Klubrádió

A Rákosfalva parkban található pártiroda bezárt, a tagság nem tud hova menni – írta Hadházy Ákos.

"Tóth Csaba privatizálta az MSZP zuglói irodáját is" – írta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csütörtöki posztjában. Hadházy egy tulajdonosi lapot is közzétett, amin az látható, hogy a Rákosfalva parkban lévő pártiroda Tóth cégének, a Tigris 1993 Kft.-nek a birtokában van. Hadházy azt is írja, hogy Tóth Csaba már 2017-ben is meg akarta venni az ingatlant, de valamiért csak 2021-ben írták a nevére.

"Talán van, aki azt mondja, mindez már nem érdekes csakhogy Tóth Csaba az előválasztáson elszenvedett veresége ellenére sem tűnt el a zuglói közéletből (…), a háttérből továbbra is ő irányítja a helyi MSZP-t, és megpróbál belekavarni egyebek mellett a szeptember 18-i időközi választás eredményébe is" – jegyzete meg Hadházy.

A független országgyűlési képviselő szerint Tóth machinálását bizonyítja az is, hogy az időközi választáson elindul az Összefogás Zuglóért Egyesület nevű "álcivil szervezet" jelöltje is. Hadházy hozzátette, az egyesület az előválasztási kampányban végig őt támadta, elnöke pedig az a Békefi László, aki korábban 'átláthatósági tanácsnok' volt Zuglóban.

Az Országgyűlés idén márciusban függesztette fel Tóth Csaba mentelmi jogát, mivel az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki egy vesztegetési ügyben. Tóth tagadta a bűncselekmény elkövetését.