„Klubrádió
A lényeg

Újraválasztották Tóth Csabát a zuglói MSZP élére, az országos elnökség tagságáért nem indul újra

16/09/2022 16:02

| Szerző: Klubrádió

Egyedüli jelöltként választották újra az MSZP tisztújításán Tóth Csabát a zuglói szervezet élére. A kerületi parkolási ügyben gyanúsítottá vált politikus ugyanakkor az országos elnökségben nem vállal többé szerepet.

Egyedüli jelöltként az eddigi elnököt, Tóth Csabát választották újra a zuglói szocialisták az MSZP tisztújításán a helyi szervezet élére a csütörtöki voksoláson – erősítette meg az MSZP sajtóirodája a hvg.hu-nak. Azt is elárulták, hogy a szocialista politikus, volt országgyűlési képviselő "a pártban zajló tisztújítás során semmilyen országos pártpozícióra nem jelentkezett, így nem indul újra az országos elnökségben betöltött tagsági pozíciójáért sem".

Tóth Csaba legutóbb azzal került a hírekbe, hogy "privatizálta" az MSZP zuglói pártirodáját. Hadházy Ákos, Zugló parlamenti képviselője tárta fel az ügyletet, és a Rákosfalva parkban lévő pártiroda valóban Tóth cégének, a Tigris 1993 Kft.-nek a birtokában van.

Az Országgyűlés idén márciusban felfüggesztette Tóth Csaba mentelmi jogát, mivel az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki egy vesztegetési ügyben. Tóth tagadta a bűncselekmény elkövetését.