„Klubrádió
Megbeszéljük...

Varga Ferenc: Az ellenzéki pártok nem foglalkozhatnak csak magukkal

6/03/2023 18:28

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Varga Ferenc szerint, a DK az egyetlen párt amelyik nemcsak azzal van elfoglalva, hogy a "sebeit nyalogassa", hanem megoldási javaslatokat nyújtott a válságokra. Az egykori jobbikos, majd független politikus ezzel indokolta csatlakozását a párthoz.

2023. március 06. Megbeszéljük-részlet (2023.03.06. Varga Ferenc)
11:58
00:00

Varga Ferenc korábbi jobbikos, később független országgyűlési képviselő Dobrev Klára és a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának miskolci rendezvényén, a színpadon jelentette be, hogy csatlakozik a DK-hoz. A bejelentésből Varga Ferenc politikai és szakmai tapasztalatai, valamint eredményei mellett az is kiderül, hogy a jövőben az Árnyékkormány nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztosaként fog dolgozni.

"Egyetlen ellenzéki párt sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy önmagával foglalkozzon" – mondta a Megbeszéljük hétfői adásában Varga. A politikus ezzel indokolta két hónappal korábbi kilépését a Jobbikból. A választások után csak egyetlen olyan ellenzéki pártot látott, amelyik nemcsak azzal volt elfoglalva, hogy a "sebeit nyalogassa", hanem konkrét lépéseket és megoldási javaslatokat nyújtottak a minket körülvevő válságra.

Hozzátette, párhuzamot lát saját célkitűzései és a Demokratikus Koalíció működése közt. Varga terve az volt, hogy olyan országos egyesületet hozzon létre, amely megújulást hozhat az országos roma politikában, "hogy ne Farkas Flóriánok uralkodjanak, hanem legyen hiteles és valós felzárkóztatás". Azonban szerinte a nemzetiségi önkormányzati rendszernél nagyobb léptékben is változást kell elérni. Ennek lehetőségét látja a DK-ban.

Azt is elmondta, hogy a leendő párttagként az árnyékkormány nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztosaként fog dolgozni.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Varga Ferenccel
2023.03.06., hétfő 16:45
Riporter: Bolgár György