„Klubrádió
A lényeg

Átlépett a DK-ba Kocsis-Cake Olivio

20/01/2023 14:12

| Szerző: Klubrádió

A Párbeszéd sajnálja Kocsis-Cake Olivio távozását, és "jelentős ellenérzéssel tekint minden olyan folyamatra, amely nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul".

Kocsis-Cake Olivio volt párbeszédes országgyűlési képviselő bejelentette, hogy pártot vált: átigazolt a DK-ba. Döntését így indokolta: "A 2022-es választás legfontosabb tanulsága, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége. Az azóta eltelt időszakban a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben. A jelenlegi hatalmat leváltani akaró választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét, ahogy én is."

A Párbeszéd azzal reagált, hogy sajnálja Kocsis-Cake Olivio távozását, és "jelentős ellenérzéssel tekint minden olyan folyamatra, amely nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul". Szerintük tévedés az Orbán-rezsimben azt játszani, hogy "ki a legnagyobb kicsi", és továbbra is azt kellene prioritásként kezelni, hogy az ellenzéki politizálás szereplői – bármilyen formában is összefogva, de legalábbis egymást partnernek tekintve – új, érdemi ajánlatot kínáljanak a választópolgároknak.

(via 444)