„Klubrádió
Esti gyors

Újabb gyűlöletkonzultáció - gratulálunk, Viktor! – Selmeci János jegyzete

21/02/2020 18:01

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

A miniszterelnök idén ismét konzultációt hazudik majd saját híveinek, kijelöli az ellenséget, migránsok, ügyvédek, bírók, szegregáltan oktatott cigányok, az országról továbbra sem kíván beszélni. Neki, mármint Orbánnak könnyű, hiszen a megtévesztett választók kamu kérdésekre adott válaszaiból úgysem következik semmi, amit kormányzás címen számon is kérnek majd rajta, az újra és újra fellángoló gyűlöletből pedig a Fidesz profitál, élnünk és túlélnünk nekünk többieknek kell benne.

2020. február 21. Esti gyors - részlet 20.02.21. Jegyzet/Selmeci János
01:49
00:00

A nemzeti konzultációra épülő kormányzás a siker kulcsa, aki pedig bennünket akar kioktatni demokráciából, előbb mutasson fel valami csak megközelítőleg hasonlót, mint a mi nemzeti konzultációnk – nem szó szerint idézve, de ezt mondta Orbán Viktor évértékelőben, amiben egyébként egy olyan Magyarországról beszélt, ami nem létezik.

És tényleg, nekem sem jut eszembe semmi, ami az orbáni konzultációhoz hasonlóan egyszerre alkalmas lenne a választók megtévesztésére, adófizetői pénz értelmetlen elszórására, társadalmi csoportok elleni gyűlölet felkorbácsolására, valamint arra, hogy egy miniszterelnök állami forrásból hatalmon tartsa önmagát.

Szóval igazad van, Viktor, ennyire ártalmas és drága hazugságot tényleg csak te tudtál kitalálni, gratulálunk.

A miniszterelnök idén ismét konzultációt hazudik majd saját híveinek, kijelöli az ellenséget: migránsok, ügyvédek, bírók, szegregáltan oktatott cigányok, az országról továbbra sem kíván beszélni. Neki, mármint Orbánnak könnyű, hiszen a megtévesztett választók kamu kérdésekre adott válaszaiból úgysem következik semmi, amit kormányzás címen számon is kérnek majd rajta, az újra és újra fellángoló gyűlöletből pedig a Fidesz profitál, élnünk és túlélnünk nekünk többieknek kell benne.

Szokták mondani, hogy a kormány a társadalom tükre, a politikusaink éppen olyanok, mint mi.

Olvastam egy kongói srácról, menekültként érdekezett Magyarországra. Megtanulta a nyelvet, focizik, Miskolcon jár iskolába, barátai vannak, az igazgatóhelyettes családja befogadta, nálunk akar egyetemre menni. Azt mondja, hogy azért szereti Magyarországot, mert elfogadták, sokat segítettek édesanyának és neki is, hogy iskolába járhasson, csupa pozitív tapasztalata van. Befogadtuk őt, hiába mondja nekünk a kormány évek óta, hogy gyűlölnünk kellene.

Szóval még jobbak vagyunk náluk. Azért is kell nekik az újabb gyűlöletkonzultáció, hogy ne legyünk.

Selmeci János jegyzete a 2020. február 21-i Esti gyorsban hangzott el.