„Klubrádió
Hetes Stúdió

Gyöngyöspatát egész Magyarországból!

8/02/2020 14:18

| Szerző: Dési János/Klubrádió

Teljesen igazságtalan – fejtegette jó Takaró Mihály – hogy csak a cigányoknak jár olyan oktatás, ami semmire nem jó. (...) Követeljük, hogy a magyar iskolarendszerből kikerülő gyerekek – a mi gyerekeink is ugyanolyan vacak képzést kapjanak. Hogy ne értsenek meg egyszerű összefüggéseket, ne tudjanak értelmezni egy szöveget. Képtelenek legyenek megszólalni idegen nyelven. Úgy értesüljenek, hogy a dicső magyarság mindig minden háborúját megnyerte és tulajdonképpen, mi vagyunk a világ urai.

2020. február 08. Hetes Stúdió / részlet, Dési János jegyzete (20.02.08.)
04:48
00:00

Legyen Gyöngyöspata az egész országból – állt elő az ötlettel a nemzeti értékek felkent őrzője, bizonyos Takaró Mihály.

Gyöngyöspata – ismételte meg és szájtáti hallgatói már érezték is, amint oszlik köröttük a Soros-féle ördögszag.

Megnyugvás szállta meg a lelkeket. Tessék, hiszen ez a Takaró az egyik legokosabbnak tartott közülünk, és nem is ok nélkül, ő találta meg a megoldást. Ha valamikor, akkor most üt végre a magyarság órája, lerázzuk Trianont magunkról, az ősi átkot, Brüsszel gyámságát, a migráncshordát, de még a XXI. századot is. Újra olyan lesz ez a Kárpátok ölelte haza, ahogy mi szeressük.

Szeretjük – javította ki valaki – de róla aztán hamar kiderült, hogy az édesanyja egy kulák mozitulajdonos szeretője volt, ő maga meg egy Soros által finanszírozott beépített ügynök.

– Teljesen igazságtalan – fejtegette jó Takaró Mihály – hogy csak a cigányoknak jár olyan oktatás, ami semmire nem jó. Igenis, joga van, de ne féljünk kimondani, jogunk van, fajmagyarként is igenis, használhatatlan, korszerűtlen dolgokat tanulni. Nem járja már, hogy velük már megint kivételeznek a tuggyukkik. Követeljük, hogy a magyar iskolarendszerből kikerülő gyerekek – a mi gyerekeink is ugyanolyan vacak képzést kapjanak. Hogy ne értsenek meg egyszerű összefüggéseket, ne tudjanak értelmezni egy szöveget. Képtelenek legyenek megszólalni idegen nyelven. Úgy értesüljenek, hogy a dicső magyarság mindig minden háborúját megnyerte és tulajdonképpen, mi vagyunk a világ urai.

Itt egy kis cincogi nénike óvatosan közbeszólt, botját fenyegetően megemelve: nem a tuggyukkik a világ urai? Nekünk mindig azt mondták az iskolában, hogy a zsi…

De nem tudta befejezni, mert többen rápisszegtek, valaki hátulról fejbe verte egy Magyar Nemzet címen megjelenő lappal, más meg odaböffentette neki: A Soros, ténsasszony, a Soros.

De az ötlet atyja egyre jobban elragadtatta magát képzelete szárnyán, már ott tartott, hogy a Nobel díjas írót is ki kell hagyni – erre azért támadt egy kis meglepett morajlás – vagy esetleg azt kellene tanítani, hogy a Csurkapista az egyetlen magyar Nobel-díjas.

– De hát az nem is igaz – ijedt meg egy KDNP-s képű fidelitasos, akit a társai csak szociális alapon tűrtek meg maguk között, mert sosem értette a csíziót, és egész nap csuklott.

– Már miért ne lenne igaz? – vágott vissza Tóth Gyula bá do gos és víz ve ze ték sze relő – aki különösen büszke volt irodalmi jártasságára. - Megírta a 888 és a Lokál meg a Ripost is.

Ebben aztán a csukló KDNP-s képű fidelitasos is megnyugodott. Később aztán a sebtiben öt nap alatt felhúzott szükségkorházban végezte, amit akkor kellett rohammunkában felépíteni, amikor az elmebaj egészen kóros és ijesztő mértékben elfertőzte az országot.

– És mi lesz a természettudományokkal? – aggódott egy szegény, itt felejtett focista, aki úgy érezte, a havi adómentes hétmilliójáért neki is tennie kell valamit.

– Nem is olyan buta ez a gyerek - mondta erre Kásler miniszter, aki eddig szerényen csak a sarokban üldögélt egy krumpliszsákon és a koszos körmeit tisztogatta egy szike hegyével. - Ha Gyöngyöspatát akarunk, akkor ezzel is kell valamit kezdenünk.

Hamar megszületett a megoldás. Ha az elsősöknek van heti öt tornaórájuk, három honvédelmi és hazafias nevelésük, két énekük, rajzórájuk, hittanjuk – egy írás-olvasás, ahol majd Wass Albert patkányos költeményeit magolják be anyák napjára – akkor körülbelül a végére is értünk a hétnek és a természettudományokat oktató környezetismeretet bezárhatjuk, matek sem kell – arra majd kiképzünk egy két megbízható káplánt, hogy szavazáskor elmondja, hogy 99, 5 százalék az eredmény.

Nagyon boldog volt mindenki. Így lesz Gyöngyöspata az egész országból, na Soroskám – ebből hozz ki valamit – gúnyolódtak. És két migráncsot, akik boszorkányok voltak, gyorsan máglyára is vetettek. Még szét sem fújta a szél a migráncsok füstjét, (nagyobb volt a lángjuk) amikor eszükbe jutott, hogy ilyenkor jó magyar ember pálinkázik. Kaptak a minap a fővárosból, egyenesen Felcsútról nagy csomagban egy fából faragott ősmagyar pálinkafőzőt. Nosza vegyék elő, és főzzenek egy örömpálinkát, amit migráncshamuval lehet ízesíteni.

De ebből aztán semmi sem lett. Mert nem voltak képesek kibontani a csomagot. Pedig oda volt nagy nyomtatott betűkkel írva a tetejére: Itt nyílik.

Így lett Gyöngyöspata egész Magyarország.

Dési János jegyzete a Hetes Stúdió 2020. február 8-i adásában hangzott el. Címlapi képünkön Takaró Mihály (fotó: MTI/Komka Péter).