„Klubrádió
Esti gyors

Tüzet szüntess! - Kárpáti Iván jegyzete

27/08/2019 18:00

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Nem maradt tere a higgadt diskurzusnak. Mert valóban vállalhatatlan 2019-ben az a rablógazdálkodás, ami Brazíliában folyik. Ahogy vállalhatatlan mindenhol máshol is. De, ha én azt mondom, hogy nem működő modell, ha a világ holnaptól vitorlással közlekedik, akkor bekerülök az egyik csoportba. Tudják, a Kósa-féle dilivonatra.

2019. augusztus 27. Esti gyors-részlet (2019.08.27. Kárpáti Iván jegyzete)
01:56
00:00
Ha utólag, évek múlva elemezzük majd a klímaváltozással kapcsolatos társadalmi és főleg kommunikációs folyamatokat, az Amazonas vidékének erdőtüzei fontos momentum lesz.

Nem, nem abban az értelemben, ahogy az én ismerőseim is megélik, miközben képeket és drámai felhívásokat osztanak meg a FB-on. A fotók nagy része vagy manipulált vagy több évtizedes.

Pedig erre nincs szükség, a probléma ilyen hülyeségek nélkül is komoly, ez legfeljebb saját maguk hergelésére alkalmas. És itt bele is futunk a gondom másik részébe, tehát ha én szóvá teszem ezt, vagy megosztok egy cikket arról, hogy nem fogy el az oxigén a levegőből a következő pár millió évben, akkor máris egy színpadon vagyok Kósa ”bozóttűz” Lajossal és a kormánymédia összes véresszájú megmondóemberével.

Nem maradt tere a higgadt diskurzusnak. Mert valóban vállalhatatlan 2019-ben az a rablógazdálkodás, ami Brazíliában folyik. Ahogy vállalhatatlan mindenhol máshol is. De, ha én azt mondom, hogy nem működő modell, ha a világ holnaptól vitorlással közlekedik, akkor bekerülök az egyik csoportba. Tudják, a Kósa-féle dilivonatra. Lassan nem mondhatom, hogy nem lehet Greta Thunberget példaként állítani a világ nagyobbik része elé, mert csak az a speciális overál, amiben átszeli a tengert, többe kerül, mint amennyiből emberek milliárdjai ezen a bolygón hónapokig élnek. Miközben elismerem, hogy az aktuális próféták évezredek óta mindig kicsit túltolják az üzenetet, mert különben nem figyelnének rájuk és lehet, hogy az üzenet, amúgy fontos és érvényes.

Szóval miután mindenki kiposztolta a napi aktuális erdőtüzes, műanyagos, bébifókás kontentet, gyorsan megrendeli a neten a kézműves, 100 százalék marhából készült hamburgerét, amit benzinmotoros futár hoz ki, felpattint hozzá egy jó hidegre hűtött sört és elégedetten hátradől.