„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

TGM: Van kijárat

2/05/2019 11:15

| Szerző: Klubrádió

Az ország légköre elviselhetetlen – mondja a filozófus. Az ellenőrzött nyilvánosság határozza meg az egész rendszer jellegét.

2019. május 02. Reggeli gyors - részlet 19.05.02. Tamás Gáspár Miklós
43:27
00:00
Nem kell Orbán Viktor uralma alatt élnünk, a kivándorlás lehetősége tartja életben az országot – mondja a filozófus. A magyarok addig maradnak csöndben, ameddig ki lehet vándorolni. Az agyondolgozott emberek nem tudnak egymásról, a hatalom azzal operál, hogy atomizálja a társadalmat. Itt a szolidaritás minimális, annak ellenére, hogy az ország légköre elviselhetetlen.

A Fidesz Tamás Gáspár Miklós szerint nem párt, hanem egy apparátus. Kettős állam létezik, amelynek az egyik része a féldiktatúra, a másik a gazdasági szféra, és mindkettőt Orbán Viktor irányítja. Aki egyébként európai tényező, hintapolitikájával zavart kelt.

A filozófus úgy véli, hogy az Európai Unió már rég megbánta a kelet-európai bővítést, mert ezekkel az államokkal lehetetlen együttműködni. Az EU -noha nem állam- jogállami szerkezetben működik, amelyben a „rosszaknak” is vannak jogaik, így aztán szinte lehetetlen „kipofozni” az országot az unióból.

Tamás Gáspár Miklós azt mondja, a legnagyobb baj az, hogy itt egy ellenőrzött nyilvánosság van, mert megszüntették a szabad nyilvánosságot. Ez pedig eldönti az egész rendszer jellegét.

A beszélgetést - annak kötetlenebb felvezetésével összevágva - a YouTube-csatornánkra is feltöltöttük.

Ön feliratkozott már a Klubrádió YouTube-csatornájára? Érdemes, mert extra tartalmakat is találhat rajta.

FELIRATKOZOM:

Rózsa Péter interjúját természetesen a fenti "lejátszás" ikonra kattintva is meghallgathatja.