„Köszönjük,
Megbeszéljük...

Szájer József nem az egyetlen potenciális szörnyeteg a Fideszben - Molnár Péter a volt barátjáról és pártjáról

3/12/2020 23:51

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Egykori barátja, Szájer József bukásáról azt mondta Molnár Péter, a Fidesz egyik alapítója, hogy nem ő az egyetlen potenciális szörnyeteg a pártban, és a politikai életben sem, ő csupán az, akiből előbújt az a bizonyos bestia. Molnár szerint az egykor a tudományok és művészetek iránt érdeklődő politikusnak meglett volna az esélye, hogy megvédje pártját Orbán Viktor és Kövér László hatalmi központosításától.

2020. december 03. Megbeszéljük... (2020. december 03.) Molnár Péter
16:39
00:00

Molnár Péter egykori országgyűlési képviselő a 24.hu oldalán megjelent cikkében mesélt Szájer Józseffel és feleségével egykor ápolt barátságáról. Bolgár Györggyel arról beszélgettek, mi vetett véget e barátságnak és annak a „szép és inspiráló kezdeményezésnek”, ami Molnár szerint egykor a Fidesz volt.

Elmondta, hogy a párt romlásának legfőbb oka a hatalomközpontosítás, aminek építésében Szájer is részt vett, először a Fideszben, aztán az országban.

A slammerként is tevékenykedő Molnár szerint a tudományok és a művészetek iránt egykor mély érdeklődést mutató Szájer Józsefnek meg lett volna a lehetősége, hogy ne egy eltorzuló "szörnyetegszervezetet" építsen a Fidesz helyébe. Nem így döntött.

Szájer József az Európai Parlamentben
 
Szájer József az Európai Parlamentben 
A kép forrása: Szájer József weboldala
 

Úgy véli, nagyon fontos megérteni azt, ami most történt, hogy a jövőben elkerülhetők legyenek a hasonló esetek. Cikkében egy ponton azt írja: "Azt gondolnám, hogy az Örökkévaló csapdába vitte Szájer Józsefet, hogy ezáltal is világosságot adjon nekünk, potenciális szörnyetegeknek, embereknek." Elmondta, hogy szerinte mindenkiben ott az a bizonyos szörnyeteg, mindenkivel előfordulhat hasonló akár kormánypárti, akár ellenzéki. 

Nagyon súlyos felelőssége van Szájer Józsefnek abban, hogy amikor Orbán Viktor és Kövér László elkezdték kiszorítani a párton belüli ellenzéket a Fideszből, ő inkább Orbán mellé állt. Így jutott el Szájer Walt Whitmantől odáig, hogy gyűlöletpropagandát folytató és a hatalmat összpontosító párt építésében és összetartásában vett részt – tette hozzá.

"Senkinek és semmilyen csoportnak nem összpontosulhat túl sok hatalom a kezében, mert annak ilyen hatalmi torzulás lesz az eredménye" – vonta le következtetését Molnár, hozzátéve, hogy ez a megállíthatatlan torzulás már-már Shakespeare-drámába kívánkozik. Erre az útra lépni azt jelenti, hogy az egész politika olyan hazugságheggyé válik, amiben a gyűlölet a ragasztóanyag. 

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Megbeszéljük/Interjú Molnár Péterrel
2020. december 04., csütörtök 16.15
riporter: Bolgár György