„Klubrádió

Gulyás Gergely: Nagyra becsülöm Szájer 30 éves munkáját

3/12/2020 11:36

| Szerző: Klubrádió

Nem kívánta kommentálni a Szájer-ügyet Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ehelyett Orbán Viktor miniszterelnök szerdai nyilatkozatát olvasta fel a kormányinfón. A járványhelyzetről elmondta, hogy decemberben várható a tetőzés, és mivel a Pfizer vakcinája csak később érkezhet Európába, a kormány minden elképzelhető kapacitást leköt.

Minden tagállamnak van joga a vétóhoz, ebben a formában a magyar kormány továbbra sem tudja elfogadni a költségvetést, vagyis ha nem lesz változás, akkor a jövő heti EU-csúcson Orbán Viktor megvétózza majd a költségvetést és a helyreállítási alapot. – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely a kormányinfón a Szájer Józsefre vonatkozó újságírói kérdésekre nem válaszolt, helyette a miniszterelnök tegnapi nyilatkozatát olvasta fel. Azt mondta, személyesen is nagyra becsüli Szájer 30 éves munkáját. Hogy az ügy az Brüsszel bosszúja, vagy titkosszolgálatok munkája, nem kommentálja a kormány.

Koronavírus - Az operatív törzs sajtótájékoztatója
 
Gulyás Gergely Fotó:
MTI/Koszticsák Szilárd
 

A politikus elmondta, hogy decemberben tetőzhet a járvány Magyarországon. Hozzátette, napról napra szomorú rekordértékek születnek de ez még mindig kedvező adat az EU átlagához képest. A kormány döntött arról, hogy elkezdődik a vakcinával kapcsolatos tájékoztató kampány is.

A Pfizer oltóanyagával kapcsolatban azt mondta a miniszter, Európába csak hónapokal később juthat el a vakcina, éppen ezért fontos, hogy minden olyan kapacitást lekössenek, amire lehetőségük van. Jelenleg mintegy 50 milliárd forint értékű vakcinát foglalt le a magyar kormány. A korlátozásokkal kapcsolatban azt mondta, Orbán Viktor mától egyeztetéseket kezd az egészségügyi szakemberekkel és a gazdasági szereplőkkel, ezt követően tehet javaslatot az operatív törzs a december 11. utáni intézkedésekre, majd születhet ezekről döntés.