„Klubrádió
Reggeli gyors

Szabó Tímea: Orbánék a magyar emberek helyett az oligarcháikat védik

27/04/2020 14:37

| Szerző: Klubrádió

Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a Párbeszéd társelnöke szerint egészen tragikus, ami történik az egészségügyben, rossz döntéseket hoznak, „teljes embertelenséggel párosítva”. Úgy fogalmazott: a kormány „a magyar emberek helyett az oligarcháit védi”, és magát, hogy „még többet tudjon lopni”.

2020. április 27. Reggeli gyors / részlet, Szabó Tímea (20.04.27.)
07:15
00:00

Szabó Tímeát, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét sok támadás érte az elmúlt napokban-hetekben a kormányoldaltól és sajtójától: először azzal támadták, hogy nem adna védőfelszereléseket az erdélyi magyaroknak, erről egy korábbi műsorunkban beszélt. Azt mondta: úgy folytatta volna a beszédét, hogy nem azzal van a baj, ha segít az ország másokon is, hanem azzal, hogy a hazai készleteket szerinte még mindig nem osztották szét. Aztán a kormánypárti Magyar Nemzet vélhetően álnéven írott cikkében mérgező organizmusnak, a háttérhatalom biológiai fegyverének nevezte a képviselőnőt, akit diplomaták egy zárt internetes csoportjában megvédett a román nagykövet. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter erre reagálva azt írta, szégyenteljes, hogy a magyar ellenzék és a román nagykövet "közös platformra került a határon túli magyarokkal szemben". Szabó Tímea a Facebookon reagált, mint írta, a román diplomata az őt mocskoló, "náci hangvételt idéző cikk" miatt fejezte ki szolidaritását.

Szabó Tímea ez semmi más Szijjártó Péter és az Orbán-kormány részéről, mint gumicsont. Ezzel a gyűlöletkampánnyal próbálják elterelni a figyelmet arról, hogy nem tudni, hol van az állítólagos 20 (vagy 80) millió maszk, amely az országba érkezett, miért nem osztották szét ezeket a kórházakban. Szerinte Szijjártó Péterék nem akarnak arról beszélni, hogy miért ilyen magas a koronavírus halálozási aránya az országban, és arról se, hogy ha Orbán Viktor miniszterelnök szerint május 3-án lesz az járvány tetőpontja, akkor miért lesz érettségi május 4-én. Úgy fogalmazott: Soros György, Brüsszel és a menekültek után új ellenségekre van szüksége a kormánynak.

Az ellenzéki politikus a kórházak kiürítéséről azt mondta: egészen tragikus, ami történik az egészségügyben, rossz döntéseket hoznak, „teljes embertelenséggel párosítva”. Úgy véli, egészen más vezeti a kormányt, „a magyar emberek helyett a saját oligarcháikat védik”, és magukat, hogy „még többet tudjanak lopni”. Felháborítónak nevezte a járványkezelési intézkedéssorozatot, és szerinte a fizetésemelésen és a „teljhatalmon” kívül kevés dolog érdekli a kormánypárti képviselőket.

Szabó Tímea hozzátette: nem látni koherens intézkedéssorozatot a több tízezer munkanélküli megsegítésére, a munkahelyek megtartására; hiába beszél Orbán Viktor a munkaalapú társadalomról, ha itthon és Európában is válság lesz. Ehhez képest azt látja, hogy kapkodnak, és a miniszterelnök több mint egy hónapja nem tájékoztatta a parlamentet.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Szabó Tímea/Facebook

Reggeli gyors
2020.04.27. 07:40 
Műsorvezető: Szénási Sándor