„Klubrádió
Reggeli gyors

Szabó Tímea: Mintha Orbán homokba dugná a fejét

10/11/2020 13:35

| Szerző: Klubrádió

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke úgy látja, „elképesztő az ellenállás” azzal szemben, hogy a kormányzat érdemben tegyen a járvány kezeléséért. Mintha Orbán Viktor miniszterelnök homokba dugná a fejét, és azt várná, hogy ha kihúzza, az egész elmúlik – fogalmazott. Azt is elmondta, hogy a 90 napos határidővel valószínűleg megszavazza a különleges jogrendet.

2020. november 10. Reggeli gyors / részlet, Szabó Tímea (20.11.10.)
04:39
00:00

Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét arról kérdeztük, hogy 11 pontos járványkezelési programot nyújtottak be a parlamenti képviselettel rendelkező ellenzéki pártok, a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd. Ebben a többi között szerepel a száz százalékos bérkiegészítés az egészségügyi szakdolgozóknak, a munkájukat elvesztő dolgozók azonnali támogatása és az önkormányzatokat sújtó elvonások visszavonása.

Szabó Tímea azt mondta, ha nem is mind a 11 pontot, de nagyon sokat meg kell, hogy fogadjon a vezetés. Hozzátette: úgy tűnik, a kormányzat részéről valamiért „elképesztő az ellenállás” azzal szemben, hogy bármit is tegyenek a járványkezelés ügyében. Mintha Orbán Viktor miniszterelnök homokba dugná a fejét, és azt várná, hogy ha kihúzza, az egész elmúlik. A javaslatcsomagról elmondta: nem további szigorításokat akarnak, hanem plusz szolgáltatásokat, bérkiegészítést, ingyenes sürgősségi ellátást – mert sajnos bevezették azt, hogy akinek nincs biztosítása, annak ki kell fizetnie –, valamint ingyenes tesztelést.

Az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok szűrését már most is bejelentette a kormány, de ezek olyan kiadások, amelyeket nem lehet megúszni. Megjegyezte: Orbán Viktor hétfőn bejelentette azt is, hogy a szállodákban a kieső foglalások értékének nagy részét kifizeti a kormány; Szabó Tímea szerint „ be fognak hazudni” Mészáros Lőrinc hoteljeibe foglalásokat, hogy aztán megint neki adjanak pénzt. Az tavasszal is látszott, hogy ott volt a pénz, csak nem a jó célra fordították. Ha Csehországban, Szlovákiában meg lehet oldani a kiesett bérek 80 százalékának kifizetését, akkor itt is meg lehetne oldani, csak itt „kicsit alattomos” dolgokra használja ezt a kormány, hogy „ha most nem figyel senki, akkor még egy-két százmilliárdot átutalnak Tiborcznak és Mészárosnak”.

A Párbeszéd társelnöke úgy gondolja, megszavazza az újabb „felhatalmazási törvényt” (ahogy műsorvezetőnk fogalmazott), mivel bekerült a 90 napos időkorlát, amelyet tavasszal nem fogadott el a kormány, ezt szerinte az ellenzék harcolta ki. Bizonyítsa be a kormány, hogy méltó az emberek bizalmára, és ezt a felhatalmazást valóban a járvány visszaszorítására és azok megsegítésére használja, akiket emiatt hátrányok érnek. Rajta lesznek, hogy a kormány ne az önkormányzatokba rúgjon bele megint – tette hozzá.

A fenti lejátszóra kattintva meghallgathatja a beszélgetést. Címlapi kép: Szabó Tímea/Facebook

Reggeli gyors
2020. november 10., kedd 07.40
Műsorvezető: Dési János

 

 


És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás